Deadly Intent

Kitty, Bess och George är i New York och har fått tag på backstagepass till Radio City Music Hall. Där ska landets populäraste rockgrupp Bent Fender spela. Allt är spännande och kul, tills bandets gitarrist plötsligt försvinner. Har han försvunnit av egen fri vilja eller har han blivit kidnappad? Kitty bestämmer sig för att reda ut vart han har tagit vägen. 

Snart springer hon på en del märkliga ledtrådar; en plånbok med ett drakeemblem, en registreringsskylt och två mystiska män. Men vad har de gemensamt med den försvunna musikern?

Bilden klarnar när Kittys pojkvän, Ned, dyker upp och det visar sig att Kitty har klivit rätt in i en konspiration där hennes och hennes vänners liv står på spel.

Boken

Det här är den andra boken i Nancy Drew Files-serien och i USA gavs den ut 1986 för första gången. Tyvärr översattes den aldrig till svenska.

Som vanligt användes pseudonymen Carolyn Keene för boken, vem den verkliga författaren var är än så länge okänt.

Boken utspelar sig helt i New York. En stad som Kitty besöker i flera böcker. Vanligtvis brukar hon bo eller besöka sin faster, Eloise, när hon är där. Men inte i den här boken. Här tar flickorna in på hotell. Radio City Music Hall spelar också en avgörande roll.

Förutom att Kitty inte träffar Eloise i boken sker en del andra intressanta saker också. Först och främst börjar Carson dejta en kvinna i boken. Något som han aldrig tidigare har gjort i en bok!

Carson börjar dejta Ann Nordquist
Carson börjar dejta Ann Nordquist i boken. Något som Kitty inte känner sig helt ok med. Hon är en av de misstänkta.

Sedan har Bess en stadig pojkvän i form av Alan som dök upp i boken innan den här, ”Kitty och utpressaren”. Ned och Kitty försöker å sin sida lappa ihop sin relation efter att den fick sig en törn, också i boken innan den här.

Genom boken framhäver författaren också Kittys kunskaper inom Karate. Hon är tydligen skillad på det. Man får inte glömma att den här boken kom ut två år efter den första Karate Kid-filmen. 😀

Andas in, andas ut. Wax on, wax off.

Slutsats och betyg

Jag är lite svag för den här serien. Dels eftersom den andas 80-tal. Titta bara på det där omslaget. 😀 Sedan gillar jag den lite vuxnare stilen. Ibland mördas folk på riktigt i den här serien och då har vi genast närmat oss Agatha Christie. Däremot är jag kanske inte fullt lika förtjust i de romantiska delarna som de här böckerna ibland har. Och Kittys velande kring Ned. Vill hon vara med honom eller inte? Jag vet inte! Jag öppnade boken för att läsa ett mysterium…

Tyvärr tycker jag att mysteriet i den här boken haltar lite och jag blir aldrig riktigt engagerad. Historien känns lite väl otrolig, särskilt den delen när Alan får hoppa in i Bent Fender när den ursprungliga gitarristen försvunnit. På en femöring! Och alla verkar helt ok med det. Konstigt.

Däremot är miljön ok och Kitty bedriver en hel del riktigt detektivarbete i boken. Vilket alltid är ett plus. Hon smyger runt, intervjuar folk och följer ledtrådar.

Ändå räcker inte det hela vägen. Jag ger den här boken en stark tvåa.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Allt som händer Alan känns overkligt.
Bäst: När Kitty och Bess blir ovänner. Det var riktigt dramatiskt.

Övrig information

Antal sidor: 154
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1986
Bokens olika omslag.

Föregående bok: Kitty och utpressaren
Nästa bok: Kitty och skidmysteriet
Enligt den amerikanska utgivningsordningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *