Kommissarie McGinnis

Efter en hel radda med antingen frånvarande poliser eller rent korkade poliser dyker slutligen Chief McGinnis upp i River Heights. Efter bästa förmåga försöker han se till att River Heights är en trygg stad för alla dess invånare. Ofta med hjälp av Kitty.

Första gången McGinnis dyker upp är sker i ”Kitty och skorstenens hemlighet”. Han förekommer också i några av de reviderade böckerna.

McGinnis välkomnar inte alltid Kittys hjälp. Förmodligen eftersom det ibland får honom att framstå som inkompetent. Det händer också att han försöker ta åt sig äran av Kittys bedrifter. Genom åren har Kitty och McGinnis ändå utvecklat en ömsesidig förståelse och respekt för varandra. Och inners inne är McGinnis rätt så tacksam för att Kitty hjälper till med att hålla River Heights gator skurkfria.

McGinnis i Alibi in Ashes

McGinnis
McGinnis i spelet Alibi in Ashes.

Så småningom dyker McGinnis även upp i ett av datorspelen, nämligen i ”Alibi in Ashes”. Där tvingas han att arrestera Kitty för anlagd brand. Sedan tillåter han henne ändå att försöka bevisa sin oskuld, från fängelset, med hjälp av hennes vänner. I det spelet framstår han lite som en buffel. Med ett hjärta av guld. 🙂

Här syns han i trailern:

I den nya TV-serien så förekommer det också en lokal polischef. Om det är McGinnis eller inte får tiden utvisa. Ingen information finns om det än på Imdb.

McGinnis förekom också i filmen från 2007, Nancy Drew och Hollywoodmysteriet. Då spelades han av Cliff Bemis.

McGinnis i böckerna

McGinnis illustration
I böckerna från 50-talet tycker McGinnis att Kittys insats är minst lika bra som en riktig polis.

Nedan kan du se en lista över de böcker där McGinnis förekommer. Om titeln är på engelska betyder det att boken aldrig översatts till svenska.

Den klassiska serien

Revideringarna

  • Kitty och kidnapparen
  • Kitty och diamantstölden
  • Kitty och det mystiska brevet
  • Kitty och tornrummets hemlighet
  • Kitty och den heliga elefanten
  • Kitty och det falska testamentet
  • Kitty och den försvunna skattsökarkartan
  • Kitty och murens hemlighet

Nancy Drew Files

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *