A Nancy Drew Christmas

Över jul har Kitty blivit inbjuden till en skidort i Montana. Allt är upplagt för en mysig jul med vackra berg, skidåkning, öppna brasor och juldekorationer. Men allt börjar snart gå fel. Kitty faller olyckligt när hon ska åka ner för en backe och bryter benet på flera ställen. Hon ordineras vila men vem kan vila när olyckorna sedan börjar avlösa varandra. Folk blir förgiftade under middagen och någon envisas med att göra inbrott i flera av hotellrummen. Kitty bestämmer sig för att försöka lösa fallet trots att hon sitter i rullstol.

Det verkar som att stjärnkocken som arbetar på anläggningen är särskilt ansatt. Någon verkar vara ute efter just henne. Men varför?

Snart springer hon dessutom på två andra detektiver som också verkar jobba på fallet, fast från en annan vinkel. Det visar sig vara bröderna Hardy. Kitty får också hjälp av George och Bess.

Boken

Den här boken gavs ut som en specialutgåva i den nya serien i samband med julen 2018. En förhållandevis färsk bok alltså. Den var också en extralång specialutgåva som egentligen står utanför Nancy Drew Diariesserien. Men den har ändå alla karaktärsdrag som en sådan bok har.

Boken skrevs som vanligt under namnet Carolyn Keene. Den verkliga författaren är ändå en kille som heter Reuben Sack. Han har även skrivit böcker i den nya Hardyserien Hardy Boys Adventures. Därför var det kanske inte konstigt när bröderna också dök upp. Det är en första gången i den här serien. Kitty beskriver till och med hur hon fram tills dess bara har hört talas om dem. Sedan blir Frank förtjust i George och vem såg det komma?  😀

Som många andra böcker i den här serien tas även miljöfrågan upp. Kocken är specialist på ekovänlig mat och hotellkomplexet satsar på att bli så miljövänlig som möjligt. Det är kontinuerligt tema i dessa böckerna.

Lite bilder från Montana och området där Kitty är, som jag föreställer mig det.

Boken verkar dessutom innehålla en liten Hitchcockflirt. När Kitty hamnar i rullstol och ser ett inbrott begås genom fönstret. Väldigt ”Fönstret åt gården”.

Slutsats och betyg

Det här är inte dåligt. Tvärtom är det faktiskt rätt så mysigt. Boken innehåller dessutom lönnrum, lönndörrar och en skatt något jag har efterlyst sedan den första boken i den här serien. Hurra!!!

Kitty är dessutom mer aktiv än vanligt, trots rullstolen. Inte låter hon den hindra henne från att ta sig både hit och dit för att kolla in grejer. Sedan blir jag i och för sig lite irriterad när hon påpekar att hon är rädd för saker, eller inte så bra. Som med skidåkningen. Kitty är jättebra på skidåkning. Det vet alla… utom Kitty i den här serien.

Jag gillar också när bröderna Hardy dyker upp. Det kändes som ett kärt återseende.

Sedan tycker jag också att själva mysteriet höll god kvalité. Jag hade listat ut hälften ungefär och resten blev en överraskning. Precis som det ska vara. Jag gillade det här och ger boken en fyra.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Kittys osäkerhet.
Bäst: Lönnrummet och den hemliga skatten såklart!

Övrig information

Antal sidor: 343
Första upplagan
Publicerad i USA den 18:e September 2018  av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: Famous Mistakes
Nästa bok: The Stolen Show

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *