A Script for Danger

Plötsligt invaderas River Heights av ett helt filmcrew. En film ska spelas in och eftersom Kittys pappa är vän med inspelningsledaren bjuds Kitty, George och Bess in till inspelningen. Till en början verkar allt gå som det ska men i nästa sekund har något exploderat i cateringområdet. Incidenten följs av flera och snart står det klart att någon försöker sabotera filminspelningen. Kitty tar sig an fallet.

George är mestadels intresserad av att lära sig mer om tekniken bakom en filminspelningen – kamerorna och specialeffekterna. Bess å andra sidan har bara ögon för Brian Newsome, den stiliga skådespelaren som spelar huvudrollen i filmen. När hon träffar honom tappar hon orden.

Samtidigt fortsätter någon att sabotera filminspelningen. Brians kläder hittas nedkletade i något som verkar vara blod. Kommer Kitty kunna lösa fallet innan någon kommer till skada?

Boken

Det här är den tionde boken i den senaste serien om med Kitty Drew. I nuläget ges den bara ut i USA, även om några av de första böckerna gavs ut i Norge. Böckerna skrivs i jag-perspektiv, på samma sätt som Hardy Boys Adventuresböckerna.

Något som jag reagerade på när jag läste boken var att det nämns att det bara är att ”klistra” på ett ansikte över ett annat ansikte, i efterbearbetningen. Det får boken att framstå som en väldigt enkel sak att göra. Vilket det mig veterligen inte är – i alla fall inte om man vill att det ska se naturligt ut. Det blir förmodligen enklare om några år.

Slutsats och betyg

Jag har ju kämpat en del med den här serien. De flesta böckerna som jag läst hittills i serien har inte varit jättebra. Sedan har det funnits några som har varit över förväntan. Därför vet man aldrig riktigt vad man får. Även om det oftast rör sig om något sabotage av något slag. Det gör det även i den här boken.

Jag är lite trött på just det. Kan inte någon försöka stjäla något någon gång? En kupp av något slag, eller en kidnappning… vad som helst… hjälp!

Den här boken är som många av de andra. Så gillar man dem gillar man nog den här också. Det puttrar på, Kitty samlar bevis och mot slutet blir jag ändå överraskad över komplotten. Var det så det låg till?! Det var i alla fall positivt.

Sedan blir jag förbannad på det där med specialeffekterna. Det fick mig nästan att ge den här boken en etta. Istället blir det en väldigt svag tvåa.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Personen som har skrivit boken har uppenbarligen dålig koll på hur det funkar med specialeffekter.
Bäst: Bess svärmande är alltid lite gulligt.

Övrig information

Antal sidor: 177
Första upplagan
Publicerad i USA den 22:a September 2015  av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: Famous Mistakes
Nästa bok: The Red Slippers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *