Boktips i sommar

Nu har väl sommaren ändå kommit igång på riktigt?! Med tanke på det tänkte jag boktipsa om olika böcker från den här sidan som jag tycker passar särskilt bra som sommarläsning.

Kittyböcker

Den stora majoriteten av Kittyböckerna utspelar sig på sommaren i samband med ledigheten. Ändå passar vissa böcker lite bättre än andra. Här kommer mina tips.

Kitty och ruinens hemlighet

Kitty och ruinens hemlighet

Det mysiga med den här boken är att den utspelas på en sommarresidens som verkar likna ett pensionat. Där roar sig Kitty och hennes vänner med olika aktiviteter. De spelar golf, jagar spöken och en listig tjuvliga.

Kitty och Bröderna Hardy – Farofylld färd

Är man hellre ute efter ett mysterium med mindre lyx passar den här boken bättre. Den utspelar sig i samband med en vildmarksvandring och inkluderar bergsklättring, forsränning och andra spännande saker. Så småningom dyker även bröderna Hardy upp. Det visar sig nämligen att en farlig liga också befinner sig i vildmarken.

The Sign in the Smoke

Även den här boken utspelar sig i vildmarken. Men här har Kitty, George och Bess bestämt sig för att arbeta som ungdomsledare på ett läger över sommaren. Problemen tillstöter när saker börjar försvinna eller förstöras från lägret. Det dyker dessutom upp ett läskigt spöke…
Jag ska också tillägga att den här boken bara finns på engelska, även som ljudbok.

Kittys spännande sommar

I USA gavs den här boken ut som tre olika böcker. Här i Sverige kom den ut som en behändig tre-i-en-bok. Alla utspelas i samband med Kittys semester på Long Island. Mysterierna är av varierande kvalitét men sommarkänslan är gemensam för dem alla.

Den försvunna kameran

Även Lill-Kitty åker på sommarläger i en bok. Det är inte den bästa boken i den serien men den är somrig och den innehåller en mysig träkoja. 

Bröderna Hardy

När de gäller de Hardyböcker jag hittills läst så utspelas några i direkt anslutning till sommarlovet, men jag tänker inte rekommendera någon av dem. Istället blir det den här boken:

Monstret i dammen

Det här är en rätt så klassisk Hardybok som har allt det man vill att en hardy bok ska ha. Monster, en skatt och en rätt så spännande historia. Välj någon av de senare versionerna så slipper du förhoppningsvis en del trista stereotyper.

Mary & Lou

Även Mary och Lou åker på sommarläger i en av böckerna. Jag väljer den helt enkelt.

Sverige

Mary, Lou och den svarta blomman

Tillsammans med skolkompisarna från Starhurst åker Mary och Lou på sommarläger. Där spelar de tennis och löser mysterium. Det är nämligen en liten pojke som har kommit bort och sedan verkar det vara något märkligt med den svarta orkidébroschen som Lou fick.

Övriga flickdetektiver

Fallet Irma

Sommar i Sverige och Roslagen. Monika ska fira sommar hos morfar på en ö. Men något märkligt verkar vara i görningen – mystiska nattliga möten vid bryggan och sedan verkar den nya hushållerskan Irma konstig. Vem är hon egentligen? Det hela utvecklar sig till en spännande spionhistoria i fin sommarmiljö.

Peggy och de försvunna pärlorna

Peggy har åkt till ett hotell tillsammans med sina föräldrar, för att fira sommarsemester. Där känns allt lite långtråkigt. Det finns ingen att umgås med i Peggys egen ålder – alla är gamlingar. Men så stjäls några smycken på hotellet och genast får Peggy saker att göra. Den skyldiga är någon av de andra gästerna. Är det möjligen den mystiska gamla mannen med skägg som likt en vålnad rör sig på hotellet, trots att han inte är inskriven där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *