Danger at the Drawbridge – Penny Parker

on

Årets bröllop stundar. Sylvia Kippenberg ska gifta sig med Grant Atherwald och Riverview Star måste skicka en reporter. Men ärendet är lite känsligt. Något år tidigare försvann Sylvias pappa efter att myndigheterna misstänkt honom för skatteflykt. Frågan är om han kommer att dyka upp till dotterns bröllop? Penny lyckas nästla sig in på bröllopet under stort drama. Det glöms snart eftersom brudgummen helt plötsligt är spårlöst försvunnen.

Det hela utvecklar sig till ett mysterium som innehåller en alligator, en mystisk trädgårdsmästare, ett hemligt utrymme, en beskyddande mamma, en försvunnen pappa och mitt i allt den klaffbro som skulle skydda familjen Kippenberg mot alla yttre faror.

Tillsammans med reportern Jerry, fotografen Salt, bästa kompisen Louise och pappa försöker Penny Parker komma till botten med vad som egentligen är i görningen.

Mildreds tredje Penny-bok

Det andra omslaget till boken.
Det andra omslaget till boken.

Som jag berättat tidigare så startade Mildred skriva böckerna om Penny på eget bevåg. Hennes skrivande under pseudonymen Carolyn Keene blev allt mer konstruerat med allt fastare instruktioner för hur Kittyböckerna skulle skrivas. Genom Penny Parker fick Mildred utlopp för sin kreativitet.

Böckerna om Penny Parker var också hennes personliga favoriter. Förmodligen eftersom Penny liv påminde mer om hennes eget.

Till exempel var Mildred en van simmerska och särskilt gillade hon att dyka. Det gör Penny också. I den här och andra böcker. 🙂

I boken figurerar också en viktig klaffbro. Den är inspirerad av Vincent van Gogh’s bro som han brukade måla. Tavlorna såg ut så här:

Vincent van Goghs klassiska målningar med vindbryggan vid Arles i Frankrike som han gärna målade.

Slutsats, länk och betyg

Alltså jag tycker det här är så himla bra. Historien vävs ihop på ett fruktansvärt bra sätt och som skribent själv kan jag inte annat än att beundra Mildreds förmåga väva in information på ett sånt effektivts sätt. Hon får så mycket sagt på så lite, vilket gör att det hela tiden finns ett enormt driv i berättelsen. Hatten av.

Det gäller alla (de tre) Penny Parker-böcker som jag har läst. De har alla varit väldigt välskrivna och spännande. Det gäller allt från historien till karaktärerna. Därför blir det ytterligare ett toppbetyg till Penny Parker. En femma.

Jag har också tyckt att det är synd att få svenskar känner till eller har läst dessa böcker. Därför är jag lite glad att kunna presentera en länk där man kan läsa boken gratis. Det är bara att klicka -> ”Danger at the Drawbridge”.
Varför inte läsa den högt för någon du tycker om?! 🙂

Jag kommer att lägga till länkar för de andra böckerna också.

Illustration från den amerikanska versionen av boken.
Illustration från den amerikanska versionen av boken.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Jag har verkligen ingenting att klaga på.
Bäst: Den dramatiska scenen när Mrs. Kippenberg kastar tallrikar på Salt. Sedan tyckte jag det här nya ordet var kul att försöka uttala.

Kan du uttala det här ordet  kan du scatta. dilapidated betyder förfallen.
Kan du uttala det här ordet kan du scatta. Dilapidated betyder förfallen.

Övrig information

Antal sidor: 148
En Penny Parker Press Bok.
Publicerad av Wildside press
Utgiven 2018

Ursprungligt utgivningsår: 1940

Föregående bok: The Vanishing Houseboat
Nästa bok: Behind the Green Door

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *