Dataspelet – Danger by Design

on

I Paris har modedesignern Minette spårat ur. Hon har börjat bära mask, är irrationell och hennes humör svänger mer än en Daft Punked låt. Kitty åker ditt undercover för att bli hennes nya assistent. Samtidigt hamnar Minette allt längre efter sitt schema. Kommer hon hinna bli klar i tid, och vad är egentligen i görningen?

Death by Design
Boken som spelet bygger på.

Det här är det fjortonde Kittyspelet och det släpptes 2006. Samma år som Mohammedteckningar skapade stort rabalder och samma år som Saddam Hussein dömdes till döden.

Spelet bygger löst på boken ”Death by design” som släpptes redan 1988.

Själva spelet

Som vanligt är det ett peka-och-klicka spel där man ”är” Kitty i första person. I spelet kan man också välja mellan två svårighetsgrader, i form av junior och senior detektiv. Det påverkar svårighetsgraden på pussel och ledtrådarna som man får. Det påverkar däremot inte utgången av spelet.

När spelet släpptes fick det blandad kritik. Särskilt tyckte många att slutet var lite av ett antiklimax. Men nog om det. Karaktärerna är det roligaste med många Kittyspel.

Karaktärerna

Minette
Hur vill du ha ditt te Minette?

Minette – Den sista tiden har Minette börjat uppträda allt konstigare. Hon bär mask hela tiden och är otrevlig. Snart är det dessutom dags att presentera höstkollektionen men Minette ligger hopplöst efter i tidsschemat. Hennes anställda är rädda för henne men själv fokuserar hon på andra saker. Som hur hennes te ska vara. Hon har dessutom börjat få hotelsebrev från en hemlig avsändare.

Heather McKay
Är Heather verkligen så vänlig som hon verkar?

Heather McKay – Är Minettes räddare i nöden, hennes vänliga och trogna assistent. I hemlighet drömmer Heather om att själv lyckas i modevärlden. Hon jobbar för Minette mest för att få kontakter och. Hon är också hemligt kär i Dieter som tidigare varit ihop med Minette. Det skulle kunna ge Heather motiv att driva Minette till vansinne.

 

Dieter von Schwesterkrank
Dieter är arrogant som få.

Dieter von Schwesterkrank – Är fotograf men avskyr alla andra som jobbar i modeindustrin. En gång i tiden dejtade dejtade Minette. Innan hon brutalt dumpade honom. Kanske var det droppen som gjorde Dieter till den arroganta knöl han är. Dieter är också på jakt efter en hemlig skatt som hans farbror lämnat efter sig.

Jing Jing Ling
Jing bakar alltid kakor.

Jing Jing Ling – Är Minettes favoritmodell och musa. Däremot är hon inte pinsmal som många andra modeller. Hon håller sig till storlek 42 och håller ständigt på att göra nya chokladkakor. Det visar sig också att hon är lite bitter på Minette efter att ha blivit lurad när hon skulle skriva under sitt nya kontrakt. Kontraktet tvingar henne att stanna längre i Paris än hon egentligen vill.

Jean-Michel Traquenard
Är det Jean-Michel som håller på att driva Minette till vansinne.

Jean-Michel Traquenard – Är skribent för tidningen GlamGlam. Där gillar han att såga mode och sätter fasa i den ena designern efter den andra. För att hindra honom från att skriva elaka saker om dem är många villiga att erbjuda honom olika tjänster. Så Jean-Michel brukar få som han vill.

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough med Caitlyn. Den är uppdelad på 15 videor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *