Dataspelet – Ghost Dogs of Moon Lake

 

Carson Drews väninna Sally McDonald har nyligen köpt ett hus. Det ligger i Moon Lake, som i sin tur ligger någonstans i Pennsylvania. Snart visar det sig att det tidigare har ägts av Mickey Malone, en gangsters som smugglade sprit under förbudstiden i USA (20-talet). Han verkar ha lämnat efter sig fyra hundar, med glödande ögon, som hemsöker huset om nätterna.

"Mystery by Moonlight" som spelet delvis bygger på.
”Mystery by Moonlight” som spelet delvis bygger på.

En natt skrämmer de Sally på flykt. Kitty kommer måste givetvis lösa fallet. Är hundarna verkligen spöken eller är det något annat lurt i görningen? Lösningen ligger nog i Malones livsöde. Det går bland annat rykten om att han har grävt ner guld någonstans.

Det här är det sjunde spelet i dataspelsserien om Kitty. Spelet bygger också på två olika kittyböcker; ”Mystery by Moonlight” från 2002 och ”Ghost Dogs of Whispering Oaks” som är en av novellerna i den amerikanska versionen av ”Kittys spökhistorier”. Ingen av dessa historier översattes någonsin till svenska.

Spelet

Som vanligt väljer du svårighetsnivå beroende på om du identifierar dig som junior- eller senior detektiv. Peka-och-klicka, lös mysteriet och hitta skurken. Nivån du väljer påverkar inte spelets utgång.

Spelet släppte samma år som storspelet ”Call of Duty”, ”Grand Theft Auto: Vice City” och ”Counter-Strike”. Det mötes mestadels av positiv respons. Särskilt uppskattades det för sina mänskliga animationer, design. Det beskrevs också som roligt.

Karaktärerna

De här spelet innehåller åtminstone en av mina favoritkaraktärer någonsin, Red Knott.

Red Knott på fågeljakt, eller är det något annat han jagar?
Red Knott på fågeljakt, eller är det något annat han jagar?

Red Knott – Red älskar fåglar och inte människor. Han gör det så mycket att han sover på dagarna och fågelskådar på nätterna. Det han irriterar sig allra mest på är turister. De gör honom enormt upprörd, de skräpar ner och hotar ekosystemet. Ibland misstar han Kitty för en turist. Han tycker dessutom att hon är alldeles för nyfiken.

Emily Griffen
Hur har Emily egentligen fått tag på sakerna hon säljer i butiken?

Emily Griffen – Emily äger traktens butik, Ems Emporium. Via den träffar hon en mängd människor som hon dessutom gärna skvallrar om och med. Hon är hemskt vänlig. I butiken säljer hon dessutom de mest märkliga saker. Inklusive antikviteter. Frågan är hur hon egentligen har kommit över dem.

Jeff Akers
Jeff gillar ordning och reda.

Jeff Akers – Jeff är områdets ranger, eller skogsvaktare. Han ser till att reglerna följs i Moon Lake State Park. Han gillar regler och att de se till att de efterföljs. Det har gjort honom impopulär bland dem som inte är riktigt lika förtjusta i regler. Det visar sig också att han egentligen hade velat att det hus som Sally köpte skulle ha köpts av parkavdelningen istället.

Övrig information

Nedan kan du se en Walkthrough.

https://www.youtube.com/watch?v=dXe4udhBeh4

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *