Dataspelet – Last Train to Blue Moon Canyon

on

I det här spelet har den rika flickan Lori Girard bjudit in några av världens främsta detektiver, forskare och utredare för att hjälpa henne lösa ett gammalt mysterium. De kommer alla att delta i en tågresa för att undersöka vad som egentligen hände 1903. Då hittades nämligen ett övergivet tåg i Blue Moon Canyon, i Nevada. Ombord fanns endast en död ingenjör. Ägaren till tåget, Jake Hurley, som också var med är spårlöst försvunnen. Han kommer heller aldrig att dyka upp igen. 

Tillsammans med Kitty på tåget är Bröderna Hardy som kommer att hjälpa henne att lösa mysteriet. Men strax efter tågets avfärd försvinner Lori Girard. Kitty och Bröderna Hardy först hitta henne för att kunna lösa mysteriet med tåget på Blue Moon Canyon.

Spelet

Som vanligt spelas det här spelet i första person enligt peka-och-klicka-principen. Som Kitty kan man sedan välja mellan två olika svårighetsgrader – junior och senior detektiv. Det påverkar bara ledtrådar och svårighetsgrad i pussel och mysterium. Däremot påverkar det inte utgången i spelet.

Boken som spelet baseras på.
Boken som spelet baseras på.

”Last Train to Blue Moon Canyon” släptes 2005, samma år som orkanen Catharina drabbade New Orleans. 2005 var också det året som Microsoft släppte sin nya plattform, Xbox 360. Samma år släptes även supersuccéerna ”World of Warcraft” och ”Resident Evil IV”.

Kittyspelet är det 13:e spelet i serien och den baseras på boken ”Mystery Train” som är en Super Mystery-bok, det vill säga en bok som handlar om både Kitty och Bröderna Hardy. Den översattes aldrig till svenska.

Karaktärerna

Som vanligt ligger nyckeln till ett framgångsrikt Kitty-spel i karaktärerna.

Frank Hardy och Joe Hardy – Kittys vänner och meddetektiver. Tillsammans försöker de lösa det här mysteriet. Jag kan på förhand säga att de inte är skyldiga till något brott. De är ju medlemmar i ATAC – American Teens Against Crime (Amerikanska ungdomar mot brottslighet).

Joe och Frank Hardy

 

Den bortskämda och försvunna Lori.
Den bortskämda och försvunna Lori.

Lori Girard – Hon är vacker och rik. Vissa skulle nog kalla henne för bortskämd. Det bästa Lori vet är fester. Faktum är att hon ser resan tillsammans med detektiverna på det mystiska tåget som som något av en fest. Det är förmodligen tills dess att hon blir bortrövad. Inte lika roligt då va! 🙂

Tino försöker bevisa att han är landets bästa detektiv.
Tino försöker bevisa att han är landets bästa detektiv.

Tino Balducci – är en annan detektiv. Han försöker också lösa mysteriet. Precis innan han klev ombord på tåget hade han lyckats lösa ett stort fall i Chicago. Elaka tungor säger att det berodde på tur. Därför vill Tino bevisa att han är bättre än så. Men hur långt är han egentligen villig att gå för att bevisa sin skicklighet?

Var finns skatten Charleena?
Var finns skatten Charleena?

Charleena Purcell – Charleena är författare och amatörhistoriker. Hennes romaner har sålts i miljontals exemplar och hon har blivit hyllad för sina historiskt korrekta beskrivningar. Det betyder att hon har läst på ordentligt om Jake Hurley innan hon klivit på tåget. Är det möjligen så att hon döljer något om hans förflutna? Något som bara hon vet… Att det verkar finnas en gömd skatt till exempel.

John tillsammans med sina spökregistrerarprylar.
John tillsammans med sina spökregistrerarprylar.

John Grey – Är egentligen spökjägare och därför har han tagit med en mängd tekniskt utrustning. Han vill se om anledningen till de mystiska försvinnandena möjligen beror på spöken. Samtidigt verkar John mystisk. Vad är det han egentligen döljer?

 

 

Den skäggiga Fatima.
Den skäggiga Fatima.

Fatima – Arbetar på ett museum som Kitty besöker. Hon bär en kostym som är inspirerad av de gamla gruvarbetarna i början på århundradet. Därför ser hon ut som en riktig karl. Jag vet inte om det är det som påverkar hennes humör, eftersom det verkligen går upp och ner. Dessutom är hon ett stört fan av Charleena Purcell.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 15:e september, 2005
  • Föregående spel: Secret of the Old Clock
  • Nästa spel: Danger By Design

Nedan kan du se en Walkthrough med Caitlyn. Den är uppdelad på 12 videor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *