Dataspelet – Secret of the Scarlet Hand

I det här spelet är planen att låta detektivkarriären vila för en stund. Nancy/Kitty Drew har istället fått en praktikplats på Beech Hill Museum i Washington D.C. Museet fokuserar primärt på Mayaindianer och snart ska en ny utställningen öppna. Huvudnumret är en helt nyupptäckt monolit som kommer att locka många nyfikna. Kitty sätter igång med sitt arbete men när en tjuv plötsligt bryter sig in och stjäl en jadefigur börjar allt gå åt helskotta. Kitty måste hitta tjuven, jadefiguren och rädda museet från konkurs. Allt hon har att gå på är ett rött handavtryck som tjuven lämnat efter sig.

the secret of the scarlet hand
Boken som spelet bygger på

Det här är det sjätte spelet i dataspelsserien om Kitty. Även detta spel var en framgång och många gillade det. Särskilt var de imponerade av karaktärersanimationerna som var mycket bra för sin tid, 2002. Spelet är samtida med de tidiga Sims-spelen och både Sims Unleashed– och Sims Hot date toppade listorna över mest sålda spel samma år.

Spelet bygger på boken ”The Secret of the Scarlet Hand” som gavs ut 1995. Tyvärr kom den aldrig ut på svenska.

Spelutformning

Formulan är densamma. Välj om svårighetsnivå beroende på om du identifierar dig som junior- eller senior detektiv. Peka-och-klicka, lös mysteriet och hitta tjuven. Nivån du väljer påverkar inte spelets utgång. 🙂

Karaktärerna

Joanna har alltid fullt upp.
Joanna har alltid fullt upp.

Joanna Riggs – Joanna är kurator på muséet och ständigt stressad. Hennes ambition för museet har försatt det i ekonomiska svårigheter. Styrelsen är inte överförtjust. Dessutom är det mexikanska konsulatet upprörda. Tydligen har Joanna förvärvat några artefakter under skumma omständigheter.

Henrik verkar ha något skumt på gång.
Henrik verkar ha något skumt på gång.

Henrik van der Hune – Henrik är anställd på museet av Joanna. Innan dess arbetade han på Chaco Canyon Cultural Center. Han specialitet är att översätta glypher. Har han möjligen kommit över någon ovärderlig hemlighet genom sitt arbete?

 

Taylor med sin tunna mustasch.
Taylor med sin tunna mustasch och fina slips.

Taylor Sinclair – Taylor är konsthandlare som ibland har hamnat i skumma affärer. Han oroar sig också för en dam vid namn Prudence Rutherford som driver ett annat museum. Hon har också blivit bestulen. Men är hans oro verkligen riktig, eller är det mest för syns skull?

Alejandro del Rio
”Alejandro, Alejandro
Ale-Alejandro, Ale-Alejandro”.

Alejandro del Rio – Alejandro arbetar på de mexikanska konsulatet i Washington, D.C. Han kan dessutom en mängd olika språk – spanska, engelska och nahuatl. Egentligen vill han att alla artefakter som finns på museet ska återlämnas till sina hemland. Särskilt till Mexiko. Är det möjligen han som har börjat stjäla tillbaka artefakter?

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 12:e augusti 2002
  • Föregående spel: The Final Scene
  • Nästa spel: Ghost Dogs of Moon Lake

Nedan kan du se en Walkthrough med ”Secret of the Scarlet Hand”

https://www.youtube.com/watch?v=qHWHzPJyMdo

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *