Dataspelet – Secrets Can Kill Remastered

on

Tolv år efter att ”Secrets Can Kill” släptes första gången bestämde sig Her Interactive för att ge ut en nyversion av spelet. Datorerna hade nämligen utvecklats så mycket under åren att det gamla spelet inte gick att spela på nyare maskiner längre. Nyversionen innehåller också ett helt nytt slut och 3D-grafik.

Nedan kan du se en trailer på spelet.

I spelet försöker Kitty / Nancy Drew hjälpa detektiven Beech med att lösa mordet på studenten Jake Rogers. Han har blivit mördad och de misstänkta går alla på samma skola som Eloise jobbar på. Jakten på mördaren gör att Kitty går undercover som elev på skolan. På så sätt kan hon lättare lära känna de misstänkta. Snart visar det sig att Jake övade utpressning på sina studiekamrater. Är det möjligen motivet bakom mordet?

Kitty och utpressaren
Boken som spelet bygger på.

Spelet bygger fortfarande på boken med samma namn. I USA gavs den ut 1986. I Sverige gavs den ut 1988 och hette ”Kitty och utpressaren”.

En annan sak man tog bort i nyversionen av spelet var droghandeln som förekom i den första versionen.

Karaktärer

De flesta karaktärerna som var med i den första versionen är kvar.

Hal Tanaka
Hal är en av skolans bästa studenter.

Hal Tanaka – Är en japansk utbytesstudent som försöker bli en läkare. Därför studerar han jättehårt. Om han inte lyckas få ett stipendium kommer han nämligen tvingas åka tillbaka till Japan. För Kitty medger han att det händer att han gör misstag, men han vill inte prata om det mer än så.

 

Daryl Gray
Varför jobbar Daryl?

Daryl Gray – Arbetar på Maxines Diner som ligger i närheten av skolan. Daryl är skolans snygging. Han är rik och äger en Porsche. Det var också Daryl som hittade Jakes kropp. Frågan är varför han behöver jobba om hans familj nu är så rik?

 

Connie Watson
Vilken hemlighet är det Connie döljer?

Connie Watson – Connie är en tuff tjej som inte döljer sitt ogillande av Jake. Samtidigt menar hon att ingen gillade Jake. Utöver det är Connie duktig på Judo och så döljer hon en mörk hemlighet. Annars är hon riktigt normal. 😀

 

 

 

Hector Hulk Santchez
Bekymmerslösa Hulk.

Hector ”Hulk” Sanchez – Är stjärnan i skolans fotbollslag (amerikansk fotboll). Han är också den stereotypa sportfjanten. Tjejerna gillar honom, liksom polarna. När det gäller skolarbetet går det sådär. Men vad spelar det för roll. Han hoppas ju bli professionell fotbollspelare en vacker dag.

Detective Beech
”Onkel Steve”

Detective Beech – Detective Beech detektiven som Kitty jobbar tillsammans med. Han sitter oftast på Maxines och han går under täckmanteln Onkel Steve.

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *