Dataspelet – Shadow at the Water’s Edge

on

Som belöning för sitt arbete i det förra spelet (Trail of the Twister) bjuder företaget P. G. Krolmeister Kitty / Nancy Drew och hennes vänner på en resa till Japan. De åker till Kyoto och Kitty tar in på en ryoka men så fort hon anländer märker hon att mystiska saker är i görningen. Något skrämmer iväg gästerna. Är det spöket av kvinnan som omkom på gästhuset för flera år sedan? Till slut är det bara Kitty och den märkliga familjen som driver ryokan kvar. Ska Kitty kunna lösa mysteriet?

Så småningom kommer Kitty i kontakt med en expert på det ockulta, Savannah. Hon kommer även att dyka upp i senare spel. Henne träffar man aldrig eftersom hon befinner sig i USA. Det här spelet utspelar sig främst på Ryokan, samtidigt besöker Kitty andra ställen och ett av pusslen går ut på att man ska kunna navigera i tunnelbanesystemet. Genom att använda tunnelbanan kan Kitty bland annat ta sig till Pachinkosalongen där det pågår en teknisk expo. Hon kan också ta sig till en spelhall.

I spelet lär Kitty känna familje Shimizu. Den inkluderar en märklig robotkatt som agerar vakt… katt!

Spelet erbjuder också två olika slut. Så ett tips när man kommer dit är att spara spelet för att sedan kunna gå tillbaka och testa båda.

Nedan kan du se en trailer:

Spelet

”Shadow at the Water’s Edge” är det 23:e Kittyspelet. Som vanlig spelas det i första person, där den som spelar ”är” Kitty. I början av spelet får man också en möjlighet att välja svårighetsgrad. Svårighetsgraden påverkar hur svåra pusslen, ledtrådarna och tipsen är. Utgången förblir däremot densamma.

Spelet mötes mestadels av positiv kritik, bra men inte den bästa i serien. En del kritiserade pusslen för att vara tråkiga och enformiga. Spelet är också känt för att vara en av de läskigare i serien. Vilket gör det till en favorit hos vissa.

Shadow at the waters edge fanart
Fanart till spelet gjort av Nastya Bochkareva.

Karaktärer

Som vanligt innehåller spelet en del intressanta karaktärer. Del är det Kasumi Shimizu – den omtalade kvinnan som dog för flera år sedan. Sedan är det:

Yumi Shimizu
Yumi fixar din Bento!

Yumi Shimizu – Yumi är Kasumis äldsta dotter. Hon har lämnat ryokan och driver istället ett bentoställe, Happy Bento i Kyoto. Traditionen hade annars varit att hon skulle ta över ryokan efter modern. Hennes relation till den övriga familjen är minst sagt ansträngd. Kan hon ligga bakom spökerierna för att göra livet svårt för familjens om fryst henne ute?

Miwako Shimizu
Miwako tror på traditioner, och spöken?

Miwako Shimizu – Miwako är den yngre dottern. Hon jobbar kvar på ryokan och står oftast i receptionen. Hon har givit hela sitt liv till ryokan men kommer ändå inte att ärva den. Traditioner är väldigt viktiga för henne. Samtidigt kan det vara bra att veta att Miwako blir väldigt upprörd om man börjar prata om hennes döda mamma. Kan hon ligga bakom spökerierna, eftersom hon helt plötsligt flippat? Hon verkar ju väldigt stressad.

Rentaro Aihara
Renato är lite udda. På ett kul sätt.

Rentaro Aihara – Rentaro är Miwakos pojkvän och sedan länge en vän till familjen, Han arbetar som hantverkare på ryokan och håller oftast till i ett skjul, där han bygger och fixar saker. Det är också han som köpt robotkatten, Suki, till Miwako. Han drömmer om att flytta till staden med Miwako. Kanske får katten följa med.

Takae Nagai
Takae gillar te.

Takae Nagai: Takae är Miwako och Yumis mormor och Kasumis mor. Hon är mycket strikt när det gäller traditioner och tror att Yumi ska flytta tillbaka för att ta över ryokan. Hon sitter oftast i Kutlurrummet där hon lär besökare om japanska seder. Som te- ceremonier och japansk skrift till exempel.

Suki
En varning bör utfärdas för den här katten.

Suki – Är den läskiga robotkatten som ligger på skrivbordet i receptionen.

Klassiska pussel och betyg

Jag kan redan nu säga att jag föredrar det här spelet framför ”Trail of the Twister”. Dels för pusslen. Klassiska pussel som soduko kan liksom inte tävla med sirenpusslet i det förra spelet.

Det här spelet innehåller också ett av det mest frustrerande pusslen jag någonsin gjort. Trådpusslet. Därför var tillfredsställelsen enorm när jag lyckades lösa det. Kul! 😀

 

 

 

De var mina favoritpussel i det här spelet.

Mitt slutbetyg för det här spelet blir en svag fyra.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows, Windows Vista och Mac OS X
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 19 oktober, 2010
  • Föregående spel: Secrets Can Kill Remastered
  • Nästa spel: The Captive Curse

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *