Datorspelet – Treasure in the Royal Tower

Under en resa blir Kitty insnöad och hamnar på Wickford Castle Ski Resort i Wisconsin. Där verkar det vara skumma saker i görningen. Strax efter hon kommer fram vandaliseras slottets bibliotek och en av gästernas rum har rånats.

the treasure i royal tower
Boken som spelet bygger på.

Det ska snart visa sig att slottet har en märklig historia. Det ägdes ursprungligen av en miljonär. När det byggdes köpte han inte tornet  från Château Rochemont i Frankrike och lät bygga upp det i anslutningen till slottet. Men ingången till tornet är dold, bakom lås och bom.

För att lösa mysteriet måste Kitty lösa olika pussel, samla ledtrådar och hitta ingången till drottningens torn.

Att spela

Det här är det fjärde datorspelet om Kitty och det släptes 2001. Som vanligt är det ett peka-och-klicka–spel som spelas i första personer. Vi får aldrig se Kitty, eftersom vi är Kitty. I spelet kan man också välja mellan två svårighetsgrader – junior- eller senior detektiv. Det påverkar bara pusslen och ledtrådarna. Utgången av mysteriet är densamma.

Spelet utvecklades av Her Interactive och kan spelas på PC. Det skulle senare vinna pris under parents choice-galan i USA där det hade störst framgångar. Föräldrar gillar spelet eftersom det inte är så våldsamt – barn gillar det för mysterium som ska lösas.

De olika karaktärerna

Dexter Egan
Han verkar grinig Dexter, men han är spelets bästa karaktär tycker jag.

Dexter Egan – Dexter är uppvuxen i slottet eftersom dess ursprungliga ägare, miljonären Ezra Wickford, tog sig an den lille gossen. Dexter själv var nämligen föräldralös. När Kitty träffar honom verkar han vara plågad av någonting. Vad är det för hemligheter Dexter döljer?

Den självsäkra skidläraren Jacques Brunais har något mystiskt på gång.
Den självsäkra skidläraren Jacques Brunais har något mystiskt på gång.

Jacques Brunais – Jacques tävlade i för Frankrike i förra OS. Grenen var 500 meter slalom. Bara det är roligt. Tyvärr misslyckades han och har därför flytt till Wickford Castle där han jobbar som skidlärare istället. Han är förlovad med en tjej som heter Isabelle. Henne vill han gifta sig med men efter misslyckandet i OS måste han bevisa sig på något annat sätt. Har hans planer möjligen något med slottet att göra?

Fotojournalisten Lisa sitter mest och läser tidningar i lobbyn.
Fotojournalisten Lisa sitter mest och läser tidningar i lobbyn.

Lisa Ostrum– Lisa är en fotojournalist. Hon har åkt till slottet eftersom hon håller på med en artikelserie om gamla herrgårdar i mellanvästra USA. (De delstater som ligger väster om bergskedjan Appalacherna, norr om Ohiofloden och öster om Klippiga bergen).  Lisa älskar all former av skvaller och så är hon intresserad av det där hemliga tornet. Har hon månde andra motiv till att vara där än sina professionella?

Beatrice Hotchkiss
Beatrice Hotchkiss med sitt fantastiska namn och sin ännu finare tröja.

Professor Beatrice Hotchkiss – Är en excentrisk person med många järn i elden, särskilt nattetid. Hennes rum blev dessutom rånat men Beatrice vägrar prata om det. Däremot pratar hon gärna om Marie Antoinette. Beatrice är historiker och drottningen som blev huvudlös är hennes specialämne. Vet hon något om drottningens torn som ingen annan vet?

Övrig information

Nedan hittar du en walkthrough.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *