Datorspelet – Ghost of Thornton Hall

Strax innan sitt bröllop bestämmer sig Jessalyn Thornton för att besöka familjeegendomen Thornton Hall som ligger obebodd på en ö vid Georgiens kust. Det hela går inte riktigt enligt planerna – helt plötsligt är Jessalyn försvunnen. Vänner, familj och kollegor söker desperat efter henne, utan framgång. Till slut bestämmer sig Savannah Woodham för att kontakta Kitty / Nancy Drew. Hon behöver någon som inte tror på spöken och mörka krafter. Alla bevis pekar nämligen på att de är dem som har tagit Jessalyn och allt bottnar i mörka familjehemligheter.

Det visar sig nämligen att det ligger en och annan hund begraven. Inte handgripligen. Även om det finns en begravningsplats på ön. Där ligger den ena medlemmen familjen Thornton efter den andra. I alla gravar utom en, som är tom.

Uncivil Acts - Nancy Drew Girl Detective
Boken som spelet bygger på.

Här gäller det för Kitty att undersöka varje krypta och grav, hitta hemliga gångar och utrymmen. Allt för att hitta Jessalyn och avslöja sanningen bakom Thornton Hall.

Spelet bygger löst på boken ”Kitty På krigsstigen” – ”Uncivil Acts” som gavs ut 2005 i USA och 2007 i Sverige. Boken ingick i bokserien Nancy Drew Girl Detective som var en spin-off på originalserien.

 

Spelet

Ghost of Thornton Hall I
Vem är kvinnan i rött?

I USA är det här spelet kanske en av de mest klassiska i serien med Kittyspel. Anledningen är att det förmodligen är det läskigaste spelet i serien. Försök att inte hoppa till när spöket plötsligt dyker upp.

Spelet gavs ut i maj 2013 och det är det 28:e spelet i serien. Det spelas på Microsoft Windows och Mac OS X-platformar. Det var också det första spelet som kunde spelas på plattor, Kindle, Ipad och Android under 2014. Som vanligt rör det sig om ett pek-och-klick-spel i första person. Man också välja mellan två olika svårighetsgrader, amatör och master. Vilken nivå man väljer påverkar inte utgången av spelet. Det påverkar bara svårigheten i pusslen och de tips man får för att kunna lösa mysteriet.

Spelet är också känt för att ha inspirerats av några verkliga platser. Dels Oak Alley Plantation som är känd för sin allé med ekar. Sedan är spelets omgivningar inspirerade av grinden och omgivningarna vid Wormsloe Historic Site.

Verklighetens Thornton Hall.

Karaktärer

Som vanligt innehåller spelet ett smörgåsbord av intressanta karaktärer. Bland annat återkommer Savannah som en möjlig telefonkontakt. Sedan har vi dessa personer:

Jessalyn Thornton
Har någon sett Jessalyn?

Jessalyn Thornton – Helt plötsligt efter att ha firat sitt stundade bröllop är hon spårlöst försvunnen. Var är hon och varför är hon borta?

 

 

 

Clara Thornton
Clara gillar att vara rak.

Clara Thornton – Jessalyns mamma är matriarken i familjen Thornton och alldeles utom sig av oro. Var är hennes dotter? Medan alla är ute och letar efter henne uppehåller hon sig på ägorna. Där bodde hon även som liten, tillsammans med Charlotte, Harper och resten av familjen. Vem hennes pappa är förblir ändå en hemlighet. 

Wade Thornton
Wade vill få kontakt

Wade Thornton – Wade är familjens svarta får med ett mörkt förflutet. Därför brukar han vanligvis hålla sig borta från resten av familjen. Men nu har han återkommit för att delta i sökandet efter Jessalyn. Han håller helst till vid kyrkogården där han försöker få kantakt med den andra sidan. Det var också hans intresse för det övernaturliga som gjorde att han kom i kontakt med Savannah Woodham.

Harper Thornton
Hon ser ut lite som Sarah Bonham-Carter.

Harper Thornton – Familjen Thornton har ytterligare ett svart får – Harper. Hon var excentrisk från början men allt blev värre när hennes syster Charlotte dog 1989. Hon rymde till och med hemifrån och höll sig borta så pass länge att familjen satte upp en gravsten med hennes namn på. Hon är väldigt bitter på sin egen familj.

Colton Birchfield
Fästmannen som inte är särskilt mycket fäst.

Colton Birchfield – Colton är Jessalyns fästman och han verkar hjärtligt oroad över hennes försvinnande. Trots det verkar något vara lite knasigt med Colton. Vad, återstår att se.

Charlotte Thornton – Charlotte dog i en brand 1989. Natten innan hon skulle fylla 21. Alla i familjen tyckte om henne – hon brukade sjunga och visade att hon tyckte om alla i familjen Thornton. Nu tror många att hon har börjat gå igen. Det började strax efter hennes död. Människor såg henne på ön och kort efter det flyttade familjen därifrån.

Slutsats och betyg

Jo, jag hoppade till och tyckte att vissa episoder av det här spelet var riktigt obehagliga. 😀 Det är en bra sak.

Precis som spelen innan det här så håller det en riktigt hög kvalitet. Karaktärerna är genomarbetade, liksom mysteriet. Pusslen är varierade och det finns något för varje smak. Det bästa av allt är ändå omgivningarna och de kusliga spökscenerna. Det blir en femma för det här spelet. Spela det i helgen vettja! 😀

Ladda hem det på HerInteractives hemsida.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows och Mac OS X
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 14 maj, 2013
  • Föregående spel: The Deadly Device
  • Nästa spel: The Silent Spy

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *