Dataspelet – Ransom of the Seven Ships

on

Helt plötsligt vinner Bess en resa till Bahamas för henne och två kompisar. Givetvis bjuder hon med sig kusinen George och Nancy / Kitty Drew. Kusinerna bestämmer sig för att resa en dag före Kitty, vilket de inte skulle ha gjort. För när Kitty sedan anländer har Bess blivit kidnappad. 

George och Bess blev inbjudna till en middag i solnedgången kvällen innan. Bess var den enda som gick och när hon sedan aldrig kom tillbaka gick George och letade efter henne. Allt hon hittade var ett meddelande till Kitty. Kidnapparen verkar vilja att Kitty ska ge sig ut på en skattjakt, om hon någonsin ska få se Bess igen.

Det visar sig nämligen att ön en gång i tiden hade bebotts av kaptensgeneralen Juan Ignacio de Santa Ana Domingo, mer känd som El Toro. På 1600-talet var han ansvarig för att transportera den nya världens rikedomar till Spanien. För att kunna göra det hade han sju skepp. Dessa gick under i en våldsam storm. I alla fall är det vad berättas. Kidnapparen verkar vara av en annan åsikt. Hen tror att skatten överlevde och är begravd någonstans på ön. Hen tror också att Kitty är den enda som kan hitta den, men tiden är knapp.

Nedan kan du se trailern till spelet.

Spelet

Kitty och den spanska medaljongen
Boken som spelet bygger på.

”Ransom of the Seven Ships” är det 20:e Kittyspelet och som vanligt rör det sig om ett peka-och-klicka-spel där man ”är” Kitty. I början av spelet väljer man också mellan två svårighetsgrader – junior eller senior detektiv. Beroende på hur svårt man vill att spelet ska vara. Genom spelet måste man sedan lösa en mängd klurigheter, pussel, tävla med apor, dyka, förhöra misstänkta, med mera. Som tur är har spelaren/Kitty ”El Toros” dagbok som leder henne genom spelet och kanske så småningom till skatten.

Spelet bygger löst på boken ”The Broken Anchor” från 1983. På svenska hette den ”Kitty och den spanska medaljongen” och gavs ut i den onumrerade serien 1987.

Karaktärer

Som vanligt är karaktärerna viktiga för ett riktigt bra Kittyspel. Här är personerna som är med i ”Ransom…”
George Fayne – Som vi alla vet är George en av Kittys bästa vänner. Hon är även kusin med Bess. George är känd för sin pojkaktiga stil, i spelet är hon duktig på teknik vilket hon visar genom att laga en satellittelefon. I en del av det här spelet får man även tillfälle att vara George, eftersom man kan hoppa mellan karaktärerna.

Bess Marvin – Bess beskrivs alltid som söt, modemedveten och blond. Sedan har hon en viss svaghet för både snask och stiliga pojkar. Uppenbarligen gillar hon online-tävlingar också. Det är nämligen en sådan tävling som hon har vunnit i det här spelet.

George och Bess på väg till Bahamas.
George och Bess på väg till Bahamas.

 

Johnny Rolle
Johnny hänger på stranden.

Johnny Rolle – Johnny kom till ön i en båt men efter att ett antal ouppfostrade apor förstörde den har Johnny fastnat på ön. I väntan på att den ska bli lagad. Eftersom han har varit då så länge kanske han vet något som kan hjälpa Kitty att hitta hennes väninna. Förutsatt att det inte var han som kidnappade henne.

 

 

 

Livet på en pinne, med Coucou
Livet på en pinne, med Coucou

Coucou – Någon som kommer ihåg Loulou från ”Curse of Blackmoor Manor”? Coucou är hennes barnbarn. En Gulhuvad amazon med attityd och kunskap, precis som hennes mormor. Hon tar gärna emot mutor.

Gibsons – Paret Gibsons är paret som äger stället där Kitty och George bor. George är helt övertygad om att dem är kidnapparna. De verkar nämligen har förföljt Kitty.

 

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *