Datorspelet – The Shattered Medallion

Den nya säsongen av realityprogrammet ”Pacific Run” har precis dragit igång och Kitty/Nancy Drew och George Fayne kommer att delta. De tävlande lagen kommer att delta i olika fysiska tävlingar. När man klarat de olika uppgifterna får man en bit av en medalj. Det lag som först kan samlat ihop alla bitarna vinner. Tävlingen kompliceras en del av att den exentriska producenten Sonny Joon har tagit över showen. Han ger vissa lag och fördelar så att de ska kunna vinna olika tävlingar. Snart skadas George allvarligt i en ”olycka”. Bess tar hennes plats alltmedan Kitty försöker lista ut vad Sonnys planer egentligen går ut på och vem som låg bakom Georges olycka.

Real Fake
Boken som spelet bygger på.

För att lösa mysteriet måste du ta dig in på det förbjudna områdena genom att lösa gåtor. Du måste också förhöra misstänkta, dyka med en ubåt, liksom lära dig om Nya Zeelands växter, geografi och Maoriska ursprung.

Det här spelet bygger på boken ”Real Fake” som gavs ut 2007. Boken gavs ut i serien ”Girl Detective Super Mystery”. Bokserien innehöll bara fyra böcker och ingen av dem översattes till svenska. Spelet och boken skiljer sig ändå en del åt. Särskilt eftersom spelet utspelar sig på Nya Zeeland och boken i Paris.

 

Nedan kan du se trailern till spelet:

Spelet

Det här spelet är det 30:e spelet med Kitty i huvudrollen. Det kom ut 2014 och som vanligt rör det sig om ett pek-och-klick-spel i första person. I spelet väljer man också mellan två olika svårighetsgrader, amatör och master. Vilken nivå man väljer påverkar inte utgången av spelet. Det påverkar bara svårigheten i pusslen och de tips man får för att kunna lösa mysteriet. Spelet gavs ut för Microsoft Windows och Mac OS X-plattformar.

Spelet kan du ladda hem på HerInteractives hemsida.

Sonny Joon från spelet.
Fanart inspirerad av spelet.

Karaktärer

Som vanligt innehåller spelet en del minnesvärda karaktärer.

George Fayne
George bryter många ben i kroppen i samband med den där olyckan.

George Fayne – George är Kittys goda vän och lagkamrat i Pacific Run och laget Team Tui. Hon är sportig och kusin med Bess Marvin. Det var också hon som mest såg fram emot att delta i tävlingarna. Synd att hon skulle råka ut för den där olyckan.

 

 

Bess Marvin
Bess är smått panikslagen över allting.

Bess Marvin – Bess är George motsats, förutom att de båda är bästa vänner med Kitty. Bess gillar inte fysisk aktivitet, äventyr eller tävlingar, hon intresserar sig betydligt mer för pojkar, fina kläder och glass. Ändå tar hon Georges plats i Team Tui efter George olycka. Hon följde med till Nya Zeeland för att stödja gänget. Det var också Bess som anmälde George och Kitty till tävlingarna.

 

Kiri Nind
Kiri är hård mot de hårda.

Kiri Nind –  Kiri är med i Team Tawaki och är en av Kittys konkurrenter. Hon är också en van realitystjärna som har figurerat i både det ena och det andra. Från dem har hon gjort sig känd för sin hänsynslöshet. Hon ser även hela programmet och hennes relationer med de andra deltagarna som ett spel. Därför vill hon bilda en allians med Kitty. Som de båda kan dra nytta av.

Patrick Dowsett
Ibland har Patrick otur när han tänker.

Patrick Dowsett – Patrick är före detta rugbystjärna och medlem i Team Kea. Han är stark och tuff och har tillsammans med Leena vunnit en del grenar. Däremot går hissen inte alltid hela vägen upp för Patrick. Han är också rädd för vatten vilket kan bli ett problem i vattengrenarna.

 

Leena Patel
Skönhet och hjärna, Leena är hela paketet.

Leena Patel – Leena Patel är den andra medlemmen i Team Kea och det är hon som står för hjärnan. Leena är nämligen nästan lika bra som Kitty på att lösa pussel och gåtor. Men så jobbar hon som krypterare också. Hon gillar också att följa reglerna. Rätt ska vara rätt.

Sonny Joon
Bess blir synnerligen imponerad över Sonnys märkliga personlighet.

Sonny Joon – Vi har hört talas om Sonny Joon från tidigare spel. Men nu, äntligen, får vi träffa honom själva. Tyvärr gör han inte något jättebra intryck när han tar över hela showen med egna motiv. Vad har han för motiv egentligen? Är de onda eller goda?

Slutsats och betyg

Jag kände inte att ett spel som bygger på någon slags reality-TV verkade som en jättekul idé. Särskilt inte med Kitty i huvudrollen. Men det hela ordnade snart till sig när spelet visade sig vara ungefär som vanligt. Olika uppdrag, pussel och ett mysterium som har med Maorier och utomjordingar att göra. Sign me up!

Som vanligt innehöll spelet även en del roliga karaktärer. Jag tänker då främst på Patrick som har en fascinerande hjärna. När den dessutom kopplas till munnen händer ibland roliga saker.

I likhet med spelen som kom precis innan det här tycker jag att pusslen har en bra variation med något för alla. Därmed är vissa lätta och andra riktigt svåra. Men det tycker jag att dem ska vara också.

Upplösningen var synnerligen spännande trots att man nog rätt tidigt listade ut vem skurken var. Det gör inte så mycket. Min slutsats är ändå att det här var ett trevligt spel, med allt man förväntar sig av ett Kittyspel och lite till. Det blir en fyra i betyg.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows och Mac OS X
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 20:e maj, 2014
  • Föregående spel: The Silent Spy
  • Nästa spel: Labyrinth of Lies

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *