De mystiska lapparna

Kitty, George och Bess håller på med ett projektarbete i skolan. George har gjort en fin modell av solsystemet som visar solen och alla planeterna. Men precis när den är klar råkar modellen gå sönder. George blir förstås ledsen men nästa gång hon kommer till skolan har någon lagat modellen!

Det amerikanska originalomslaget.

Samtidigt är det någon som skickar lappar till henne, där texten är hemlig, skriven med osynligt bläck. Kitty börjar misstänka att George har en hemlig beundrare. Men vem kan det vara?

Boken

Det här är den 22:a boken i Lill-Kitty-serien, även om den i Sverige gavs ut som den 19:e boken. Vi hoppade nämligen över ett par av böckerna i serien.

Boken gavs ut under pseudonymen Carolyn Keene som vanligt och den verkliga författaren är okänd, än så länge.

I boken har alla eleverna i Kittys klass, inklusive hon själv, gjort olika skolprojekt som har med naturvetenskap att göra. Tillsammans med Bess gör Kitty såpbubblor i is, som den här:

Andra projekt handlar om osynligt bläck, eller om hur man kan färga stjälken på en selleri genom att låta den dricka rödfärgat vatten. Sist har vi George och hennes modell med alla planeterna.

Slutsats och betyg

Jag gillade ju inte alls boken innan den här så jag blev glad över att den dåliga formen inte verkar hålla i sig. Den här boken tyckte jag om. George har en hemlig beundrare som skickar lappar och vem kan det vara?

Det verkar svårare att lista ut än man kan tro, eftersom alla pojkarna beter sig mer eller mindre märkligt i Kittys klass. Eller så är det inte bara i hennes klass. Jag vill minnas att killar var väldigt märkliga i den åldern. Kitty, George och Bess är ju åtta.

Sedan är kanske inte mysteriet fantastiskt och slutet var något av ett antiklimax. Jag hade liksom velat ha något mer.

I slutändan räcker det till en stabil trea i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Om slutet hade varit bättre hade jag nog givit den här boken en fyra i betyg.
Bäst: Kittys såpbubblor.

Övrig information

Antal sidor: 93
Första upplagan
Tryckt i Finland, 2004
Bokomslag: Aleta Jenks
Illustrationer: Anthony Accardo
Upplagor:
1 – 2004

Originaltitel: The Clue in the Glue
Utgivningsår i USA: 1998

Föregående bok: Hannas hemlighet 
Nästa bok: Den gömda dagboken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *