Den nya Kittyserien ”Nancy Drew” på CW

Så har den nya tv-serien om Kitty haft premiär i USA. Jag har sett de första två delarna och tänkte här skriva lite om mina intryck av dem och den nya Kitty.

Väntan har varit lång och förhoppningarna skyhöga och så en regnig dag i oktober släptes det första avsnittet av den nya Kittyserien.

Mitt första intryck, efter att ha sett det första avsnittet var att det var för kort. Det innehöll nämligen så mycket information av de nya karaktärerna att man aldrig riktigt kom in i historien. Det var något om något gammalt spöke som heter Lucy och så mördas en kvinna mystiskt på parkeringsplatsen utanför matstället där Kitty/Nancy jobbar.

Kopplingar till böckerna

Serien innehåller också en hel del förändringar från böckerna. George och Bess är inte kusiner. De är inte ens bästa kompisar med Kitty eller varandra. De jobbar bara på samma ställe, restaurangen The Claw. Ned har suttit i fängelse, schabblat bort sitt liv och jobbar som bilmekaniker. Sedan kallas han för Nick istället. I serien har Kittys mamma dessutom nyligen dött – ett år innan vi kommer in i serien. Det har resulterat i att Kitty och Carson har glidit ifrån varandra. Sedan utspelar sig inte serien i River Heights. Istället bor Kitty i Horseshoe Bay, som påminner mer om Bayport (Bröderna Hardys hemstad) än något annat. Det är en liten stad vid havet. I verkligheten spelas serien in i Vancouver.

I det första avsnittet finns det en hel del referenser för den som är uppmärksam. Bland annat bor Kitty på River Heights Rd, hon hänvisar till ett fall med en försvunne pojke som hon hittade bakom ”The Hidden Staircase” – Kitty i Spökhuset. Den räknas ju till en av de riktigt klassiska Kittyböckerna. De här flirtarna med de gamla böckerna syns också i vissa bildsnitt.

Annars tycker jag nog att stämningen i serien påminner mest om serieversionerna av Kitty som är mer noirmörka.

Kittys komplicerade relationer

Efter det första avsnittet vet jag att många satte valfri dryck i vrångstrupen när det visar sig att Kitty har sex. Det var svårsmält för många. Personligen är jag mer tvär över Kittys och Carsons problematiska relation. Jag föredrar när de kommer överens.

Sedan tycker jag att serien tog sig betydligt efter det andra avsnittet där historien tätnar betydligt. Jag gillar också rollbesättningen och har börjat gilla karaktärerna, särskilt George som är cool. Sedan verkar Ned (Nick) vara en rätt så schysst kille ändå…. Eller? Man vet inte riktigt.. och det är ju meningen. Man får helt enkelt se fram emot att lära mig mer i nästa avsnitt.

Pamela sue martin
Håll utkik efter 70-tals-Kitty, Pamela Sue Martin. I första avsnittet dyker hon upp som medium och anordnar en seans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *