Författaren Louise Ladd

I början av 90-talet fattade Louise Ladd närmsta penna/dator/eller skrivmaskin och författade två Kitty-böcker. Hon hade redan publicerat ett antal böcker i eget namn, men nu var det dags att ta sig an ett nytt uppdrag. Att skriva en historia om mästerdetektiven Kitty Drew.

The Double Fudge Dare

I vanliga fall är hästböcker något av Louise specialitet och hon har skrivit ett antal böcker och serier på temat. Bland annat Double Diamond Dude Ranch-serien. Hon skrev också äventyrsserien The Anywhere Ring som handlar om en magisk ring som kan transportera bäraren vart som helst!

Ändå är en bok vid namn ”The Double Fudge Dare” hennes populäraste. Den handlar om ett par tvillingflickor som hamnar i bråk med överklasspojkarna som de bor grannar med.

Ingen av dessa böcker fångade någon svensk utgivares öga och böckerna finns därmed bara på engelska.

Förutom en av Kitty-böckerna som hon skrev, ”Kitty och teatermysteriet” från 1993. Den ingår i Files-serien, precis som den andra boken hon skrev om Kitty, ”Island of Secrets”. Ingen av dem har något tydligt hästtema, utan riktar sig mot en mognare publik.

Dessvärre finns det inte särskilt mycket mer information om Louise. Hon verkar inte skriva böcker längre. Däremot bor hon eventuellt kvar i Fairfield, Connecticut.
Vi får hoppas att hon har det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *