Helen Corning Archer

on

I begynnelsen fanns inte George och Bess. Inte Ned heller. I begynnelsen var Helen Corning Kittys enda och bästa vän.

Helen Corner (senare Archer) dyker upp redan i den första Kittyboken, Kitty som detektiv – klockmysteriet, när Kitty besöker henne på ett sommarläger under en tid. Sedan dyker hon upp i i ett antal böcker, främst Kitty i Spökhuset där hon är släkt med offren liksom i Kitty och kidnapparen.

Förminskningen

Det som skiljer Helen från George och Bess är att hon aldrig själv aktivt deltar i lösandet av Kittys olika mysterier. I de tidiga versionerna av de första Kittyböckerna är det alltid Kitty själv som löser de olika fallen. Så småningom dyker George och Bess upp och de tar en betydligt mer aktiv roll än den Helen tagit.

I nyversionerna av böckerna skrevs Helens karaktär till viss del om. I början var Kitty och Helen jämngamla, men senare lägger man på ett par år på Helen. Hon gifter sig dessutom (förmodligen strax efter Kitty och diamantstölden) och tar på så vis en mindre plats i böckerna. Hon beskrivs därmed som en äldre och lugnare vännina än den alerta deckartrion med Kitty i spetsen.

Trots att hennes roll förminskas genom åren dyker hon upp med jämna mellanrum, även i senare böcker.

Helen på film

Helen har inte gestaltats av någon på film. Nästa år blir debuten. Då kommer Laura Wiggins att ta sig an rollen (se bild).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *