Hot Tracks

Bess hinner knappt börja njuta av sin nya bil innan den blir stulen. Hennes splitternya, fina Camaro, och Kitty tar givetvis upp jakten på tjuven. Spåren leder till en stöldliga som plågar River Heights. Men snart blir den misstänkta tjuven mördad och intrigen tätnar…

Boken

Det här är den 71:a boken i Nancy Drew Case Filesserien. I USA gavs den ut i maj 1992 för första gången. Däremot översattes boken aldrig till svenska utan finns bara på engelska.

Boken skrev under pseudonymen Carolyn Keene och den verkliga författaren är hittills okänd.

Efter att ha åkt med alla andra är det i den här boken äntligen dags för Bess att köpa sin egen bil. Och Bess köper inte vilken bil som helst. Den ska vara snygg och röd.

Bess och världens snyggaste bil.

Jag letade givetvis upp en bild på hur en begagnad Camaro borde ha sett ut om man köper den 1992. Jag tippar på att det rör sig om en 80-talsmodel. Som den här:

En Camaro ano 1988.

Men Bess får inte behålla bilen, en tjuv, stjäl den och hen hittas sedan mördad. Det är upptakten till det här mysteriet.

Kitty misstänker snart att stöldligan har fler och längre tentakler. Någon med god insikt i polisutredningen verkar arbeta för den andra sidan. Men vem?

Slutsats och betyg

När jag först såg omslaget så var jag inte supertaggad på den här boken. Bilar och stöldligor… mjaa… Men boken var faktiskt bättre än mina förväntningar.

Till stor del handlar det om Bess som har blivit min favorit av dessa tre musketörer. Hon är rolig och snäll och jag skulle gärna ha hennes som BFF. Därför blir jag också glad över hennes glädje över den nya bilen.

Att boken också är lite mer komplicerad än en vanlig tjuvjakt känns också bättre. Tjuven mördas ju och boken tar en ny vändning.

Det gör att jag ändå ger den här boken en stark trea i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att ibland är det en nackdel att känna till karaktärerna i River Heights för mycket. Nya ansikten blir alltid mer misstänkta än gamla…
BästAtt Bess äntligen får en egen bil!

Övrig information

Antal sidor: 154
Utgivningsår i USA: 1992
Bokens olika omslag: Det finns bara det amerikanska.

Föregående bok (enligt den amerikanska utgivningen): Cutting Edge – Kitty och konståkningsmysteriet
Nästa bok (enligt den amerikanska utgivningen): Swiss Secrets – Kitty och mysteriet i Schweiz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *