Into Thin Air – Bröderna Hardy

Just när man trodde att den det inte skulle försvinna några mer människor från Bayports lokala nöjesfält så försvinner ytterligare en. Den här gången är det Daisy Rodriguez, dotter till till parkens ägare, Hector. Han tror att försvinnandet är riktat mot honom. Som ett straff av något slag. För Daisy har ju inga fiender… eller?

Frank och Joe tar sig an det här minst sagt komplicerade fallet. Joe är dessutom emotionellt engagerad eftersom han dejtade Daisy en kort tid innan försvinnandet. Boken är dessutom en fortsättning på boken innan, ”The Vanishing Game” och man bör läsa/lyssna på dem i ordning. ”Into Thin Air” innehåller nämligen en del spoilers.

Har man dessutom läst boken innan så kommer man att känna igen en del karaktärer. De galna bröderna som bygger åkattraktioner är tillbaka, likaså dyker både ”Neanderthal”, polischefen Olaf och nöjesattraktionen G-Force upp igen.

Boken

Det här är den fjärde boken i den nya bokserien Hardy Boys Advantures. Den gavs ut 2013 för första gången. Och trots att det då var närmare 90 år sedan den första boken om bröderna Hardy gavs ut så ”skrivs” de fortfarande av Franklin W. Dixon. Sanningen är givetvis att de skrivs under pseudonym, vilket de alltid gjorts. Den verkliga författaren bakom just den här boken är däremot okänd. Än så länge.

Eftersom den här boken är en fortsättningen får man gärna kolla upp vad jag skrev om boken innan. Det inlägget innehåller bland annat intressant information som åkattraktionen G-force som dyker upp i båda böckerna.

I samband med att jag gjorde researchen till den här boken hittade jag också ett skolprojekt där några barn gjort en trailer till boken, lite gulligt:

Slutsats och betyg

Jag gillade boken innan den här men blev lite konfunderad när jag snabbt listade ut att det här var en fortsättningen på den. Frågan blev ju genast om en fortsättning verkligen behövdes? Efter att ha läst klart den blir svaret ”njaaa”.

Samtidigt blir jag alltmer förtjust i de här böckerna eftersom jag verkligen gillar den ironiska tonen som Joe och Frank (i synnerhet) har, alltmedan de betraktar och beskriver sin verklighet. Så när boken är slut vill jag ändå genast börja lyssna på nästa bok i serien. En del av den äran får Tim Gregory också ta. Han läser nämnligen in dessa böcker på ett alldeles ypperligt vis.

Allteftersom jag också lär känns fler personer i Bayport så börjar jag även att gilla dem. Neanderthal har blivit en favorit.

Sedan är mysteriet ändå ok. Man undrar ju verkligen vad som är i görningen när folk fortsätter att försvinna. Fallet var ju löst. Det hela slutar med att jag ger den här boken en trea i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att boken innehåller spoilers kring den tredje boken.
Bäst: Den ironiska tonen.

Övrig information

Antal sidor: 128
Första upplagan
Bokomslag: Kevin Keele
Publicerad i USA den 22:e oktober, 2013 av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Hardy Boys Adventures
Föregående bok: The Vanishing Game
Nästa bok: Peril At Granite Peak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *