Jultips

Julen nalkas och för den som tänkte spendera den tillsammans med några böcker tänkte jag komma med några tips.

En hel del böcker utspelar sig i snö, men faktum är att det inte finns särskilt många böcker som utspelas i samband med jul. Den bästa av de som ändå gör det är ”Mysteriet i jaktstugan”. Den är även den bästa boken jag hittills läst med Bröderna Hardy. De mesta i den är julmysigt.

För den som känner sig bekväm med engelska tipsar jag om Penny Paker-mysteriet ”Behind the Green Door”. I den åker Penny upp till ett fjällhotell där det pågår skumma saker, särkilt bakom en grön dörr. Bokserien om Penny är författad av Mildred Wirt Benson som också skrev de flesta av de tidiga Kittyböckerna. Här hittade jag en ljudboksversion:

Sedan tänkte jag tipsa om två Kittyböcker – ”Kitty och julmysteriet” och ”A Nancy Drew Christmas”. Den första går att hitta som bok den andra finns främst som ljudbok i någon sådan app. Den är också på engelska.

Det finns även en bok som utspelar sig med Mary och Lou i samband med jul, nämligen ”Mary, Lou och juvelmysteriet”. I den beger de sig upp till en lantlig herrgård som det verkar spöka i. Även den boken är skriven av Mildred Wirt Benson.

Spel

Via herinteractive kan man ladda ner olika Kittyspel. Ingen av dem utspelar sig i samband med julen men tre av dem utspelar sig i samband med snö och vinter – ”Treasure in the Royal Tower”, ”The White Wolf of Icicle Creek” och ”Sea of Darkness” som jag själv håller på att spela just nu. Den utspelar sig på Island och stämningen är hög.

Film och TV

Ingen serie eller film utspelar sig ens i närheten av vintern. Därför får mitt tips bli den nya Kittyserien som går på C More. I den försöker Kitty lösa ett mord. Mordet verkar ha en koppling till Lucy Sabres tragiska öde och hennes ande verkar hemsöka Kitty. Frågan är vad hon vill?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *