Mystery of the Phantom Heist – Bröderna Hardy

Stans rikaste tjej, Lindsay Peyton, planerar att fira sin sextonårsdag med ett hejdundrande party. Men allt går dåligt från första början när det visar sig att någon har repat hennes dyra bil med en nyckel. Personen har dessutom filmat det hela och lagt upp det på YouTube.

Det är dessutom inte den enda filmen som lagts upp. Det visar sig nämligen att det är en liga som ligger bakom vandaliseringen av Bayport – de pangar fönster, sätter eld på saker, filmar det och lägger ut det på nätet. Frank och Joe som först själva anklagas för brotten bestämmer sig snart för att ge sig efter de skyldiga. Särskilt eftersom Lindsays födelsedagsfest närmar sig och den verkar vara det stora målet för vandalerna.

Boken

Det här är den andra boken i bokserien Hardy Boys Adventures. Serien innehåller i dagsläget ett 20-tal böcker och nya publiceras hela tiden.

I USA kom just den här ut i februari 2013. Den har däremot aldrig översatts till svenska. Jag brukar däremot lyssna på dem som ljudbok. I en bokapp nära dig.

Det utmärkande för den här bokserien är att böckerna är skrivna i jag-perspektiv. Där vartannat kapitel är Franks och Joes.

Som vanligt skrevs boken under pseudonymen Franklin W. Dixon. Den verkliga författaren bakom den här boken är hittills okänd.

Slutsats och betyg

Den här boken kändes inte riktigt lika bra som den första. Jag funderar på om det delvis beror på att idén med att filma ett ”bus” och lägga upp det på nätet redan gjorts i den första boken. Jag hoppas att det inte kommer att bli ett återkommande inslag i varje Hardybok i den här serien. Då blir det snabbt tröttsamt.

Till skillnad från motsvarande Kittyserie gillar jag att den här är lite brutalare. Folk har vapen, och gör brutalare saker. Den har även mer humor än Kittyserien, även om den också kan vara rätt så skojig, bitvis.

Nytt för den här boken är ändå att Chet Morton dyker upp för första gången. Han var inte med i den förra boken. Det gäller också hans Iola som i den här serien visar sig vara en riktig tuffing, som hjälper bröderna så gott hon kan. Chet däremot är ungefär densamma. Mest av allt gillar han mat. 🙂

Själva mysteriet i den här boken känns lite sådär. Det är ok men går lite på tomgång och jag blir aldrig riktigt engagerad. Särskilt som Lindsay är en riktig brat.

Det blir en tvåa för den här boken. En stark en.

Nedan hittar du en teaser till boken.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att man inte gillar ”offret”. Jag är rätt primitiv när det gäller sådana här saker jag gillar att skurkar är onda och offer goda. I alla fall oftast.
Bäst: Chets aptit.

Övrig information

Antal sidor: 160
Första upplagan
Bokomslag: Robert Carter
Publicerad i USA den 5:e februari, 2013 av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska. Teaser:

Ingår i serien Hardy Boys Adventures
Föregående bok: Secret of the Red Arrow
Nästa bok: The Vanishing Game

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *