Nancy Drew and the Hardy Boys – The Big Lie, del 4

Det här är den fjärde delen i THE BIG LIE – Historien om Kitty och Bröderna Hardys försöker att lista ut vad som ligger bakom brödernas pappa, Fentons, död. De har själva blivit anklagade för hans mord och är ute efter att rentvå sina namn. Innan pappans bortgång blev han också anklagad för korruption och i den här delen sluts nätet och antalet mord ökar. 

Följ med på en noirversion av Kitty och Bröderna Hardy. En hårdkokt berättelse fylld av av bedrägeri, falskspel och dames. Välkommen till Bayport, som du aldrig upplevt staden förut.

Bayport
Spritsmugglare och hemliga tunnlar, Bayport har tydligen en del hemligheter.

Den här delen berättas mestadels ur Kittys perspektiv. Där hon och Hardybröderna initialt försöker pressa Sam Rover. Den yngsta av Roverbröderna på information. De får då reda på att ligan langar droger och som de köper av ett par riktigt läskiga personer. Kanske ligger de bakom mordet på Fenton.

Sam Rover har blivit misshandlad av sina bröder.
Kitty och Bröderna Hardy och deras nya golfklubbor.

Planen blir att få till stånd en konfrontation. Men det hela går inte riktigt som Kitty och Hardysarna planerar. Istället blir de själva villebråd och jagas in i en återvändsgränd.

70254794_1511352195674053_650384595530809344_n

Det är uppenbart att någon har förrått dem. Snart står det dessutom klart att denna någon är Sam Rover. Men när de slutligen hittar honom är det försent och därmed är deras bästa spår är igensopat.

Någon har slagit ihjäl Sam Rover.
Det var sannerligen inte Sams bästa dag. Det var däremot hans sista.

Hur ska det nu gå för Kitty och Hardybröderna? Den enda ledtråden de har är att det rör sig om två äldre personer. Kan det vara de två poliser som Kitty också träffade i den här delen? Eller är de verkligen så hyvens som de verkar.

Den här serien gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det är den fjärde av sex delar i Big Lie-historien. Tecknare är Werther Dell’Edera och historien är skriven av Anthony Del Col. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ursprungligen ut i Juni, 2017.

Här kan du läsa mer om nästa del i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *