Nancy Drew and the Hardy Boys – The Big Lie, del 5

Det här är den femte delen i THE BIG LIE – Historien om när Kitty och Bröderna Hardys försöker att lista ut vad som ligger bakom Fenton Hardys, död. De har själva blivit anklagade för hans mord och är ute efter att rentvå sina namn. Detsamma gäller pappan som anklagades för korruption innan han dog. I den femte delen får Kitty och Hardybröderna upp ett nytt spår som leder dem till ett oväntat möte.

Följ med på en noirversion av Kitty och Bröderna Hardy. En hårdkokt berättelse fylld av av bedrägeri, falskspel och dames. Välkommen till Bayport, som du aldrig upplevt staden förut.

Den här delen börjar med en härlig återblick på familjen Hardys utveckling. Det visar sig då att skillnaden mellan skurk och en väktare av lagen inte är så stor. I Hardyfamiljen verkar man bli det ena eller det andra. Frågan är nu om pojkarna har tagit det sista vanskliga steget till att bli fullfjädrade skurkar. Joe lider stora kval över detta.

Hardyfamiljens anfäder
Familjen Hardy härstammar från Ukraina visar det sig. Därifrån kom i alla fall Mary 1899. Hon började sin karriär som ficktjuv.

Efter det mystiska mordet på Sam Rover inser Kitty och Frank att Fentons mördare måste vara den eller de som säljer droger till Roverbröderna. De ber bröderna att stämma träff med hen, samtidigt som Joe bryter ihop och överger resten av gänget. Han klarar inte av att spela på fel sida av lagen längre. Mordet på Sam var bara för mycket. Han bestämmer sig för att ta en annan väg och kontaktar sin gamla kompis Tom Swift.

Tom Swift
Joe Hardy kontaktar sin gamla kompis Tom Swift.

Tom, som förutom att själv vara en gammal hyllad bokhjälte från Stratemeyersyndikatet också är en hejare på datorer. Han bryter sig in i polisens datorsystem och märker att allt inte gick helt rätt till när det gäller polisinsatsen som ägde rum i samband drogaffären härrom kvällen. Har de inblandade poliserna själva rent mjöl i påsen? Joe bestämmer sig för att utreda saken.

Hacking
Joe ser till att byta ut en av polisernas telefoner. På så sätt kommer han över poliskillens samtalslistor.

Samtidigt smider Kitty och Joe egna planer. Övertalar Roverpojkarna att stämma ett nytt möte med deras langarkille/tjej. Vid midnatt i den gamla hummerhamnen.

Där dyker också Joe upp. Han tog nämligen kontakt med polismannens tipsare och stämde träff. Tipsaren ville också träffas i hummerhamnen, vid midnatt.

70916215_490001661578986_2523997154230403072_n

Och då kommer någon… någon som de redan känner…

Den här serien gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det är den femte av sex delar i Big Lie-historien. Tecknare är Werther Dell’Edera och historien är skriven av Anthony Del Col. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ursprungligen ut i Juli, 2017.

Läs mer om den sista delen här, eller gå till den första delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *