Nancy Drew – Dynamite Series del 2

Sist vi såg Kitty/Nancy Drew hade någon skurit av linan hon hängde i, samtidigt som hon försökte ta sig ner till en av grottorna i Bayport. Samtidigt väntade ju gänget – Bess, George, Frank och Joe där uppe. Var det någon av dem som skar av repet? Eller har något hänt dem?

I förra episoden fick Kitty ett mystiskt meddelande som nämnde Kittys mammas mystiska död, flera år tidigare. Meddelandet gjorde att Kitty tog sig tillbaka till den stad som hon växte upp i, Bayport (i de här historierna är det inte River Heights). Den lämnade hon annars flera år tidigare, i samband med mammans död. Där återknyter hon kontakten med sina tidigare vänner.

Kitty och Pete
I grottan räddas Kitty av Pete.

I den här episoden vaknar Kitty upp av att någon försöker väcka liv i henne på botten av grottan. Det är en mystiskt kille som heter Pete. Tillsammans tar det sig till säkerhet igen och hittar resten av gänget nedsövda vid grottans ingång. Något spår av en förövare finns inte mer än i form av ett par mystiska hjulspår.

Gänget bestämmer sig för att åka hem och vila men morgonen därpå är Kitty mystiskt borta igen.

Bess och Joe
Bess vaknar av att Joe uppenbarligen vill flirta lite. Innan hon märker att Kitty är borta. Den gulliga Katten finns däremot kvar. 😀

En gullig episod är när Bess och Joe har en tidig morgonflirt. Jag har alltid tänkt att de borde passa rätt så bra ihop. Den avbryts av att Bess upptäcker att Kitty är försvunnen och snart ger sig gänget ut på en vild jakt efter henne. De misstänker att någon kidnappat henne, eller ännu värre…

Kitty och Pete på biblioteket
Det är till biblioteket man ska om man vill ha information, menar Kitty.

Samtidigt sitter Kitty på biblioteket och försöker hitta information om vem som kan ha försökt att mörda henne. Snart ska de ändå visa sig att den hon samlat mest information om är Pete. Han dök nämligen inte upp av en slump. Det var han som skickade det mystiska meddelandet till Kitty. Anledningen är att han vill att Kitty ska undersöka hans egens mammas död. Hon mördades bara några veckor efter Kittys mamma men precis som Kittys mammas mystiska död reddes det hela aldrig ut.

De bestämmer sig för att göra ett nytt försök i grottorna där Petes mamma hittades. Där hittar de en ny kropp…

I Bayports grottor...
Vafalls?! En ny kropp?

NANCY DREW gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det här var den första och delen i en serie som spred sig över 6 delar. Tecknare var Jenn St-Onge och historien skrevs av Kelly Thompson. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ut i juli, 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *