När B. Wahlströms inte kunde räkna

Ibland blir det fel. När min farmor var liten och ville uppmuntra mig att läsa sa hon att jag skulle få 50 öre per stavfel jag hittade i böckerna. En bra deal. En Krokodiltår (godis) kostade 10 öre så det var fem stycken, bara där. Nu gällde det bara att hitta stavfel.

Även solen har fläckar

Eftersom jag själv idag jobbar med skrivande vet jag att det inte alltid blir rätt. Bara för att man är skribent så är man ju inte perfekt. För att vara perfekta behöver vi redaktörer.

Oftast när hittar fel i olika texter så ser jag det mer som att även solen har fläckar än något annat. Det kan vara stressigt att skriva, ibland faller orden bort och något felstavas. Ibland kastas hela ord om i meningar, sånt händer, eller som här i ”Kitty och ekens hemlighet”. Här det gick vilt till när kapitlen skulle sättas. Tjugotredje kapitlet, Tjugoförsta kapitlet, Tjugofemte kapitlet… Vänta nu!?! 🙂

 

[wpvideo Ey0zC9fO]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *