Pure Poison

Den ökända skvallerjournalisten Beverly Bishop har fått tag på känslig information om Kittys vän, sentorn Marilyn Kilpatrick. Informationen gör dessutom att tennisspelaren Teresas liv plötsligt är i fara. Därför beger sig Kitty til USA:s huvudstad för att försöka rädda Teresas liv och skydda Marilyn. Något som försvåras när Beverly hittas mördad med Marilyns pistol. Kitty tror inte att Marilyn är den skyldiga och måste rentvå hennes namn.

Om Kitty inte lyckas är Marilyn Kilpatricks karriär över. Detsamma gäller Teresa som kommer att tvingas att gå under jord, med skyddad identitet.

Boken

Det här är den 29:e boken i Nancy Drew Files-serien och den gavs ut 1988. Den skrevs under pseudonymen Carolyn Keene men tyvärr är den verkliga författaren okänd hittills. Jag skulle ändå gissa att den skrevs av samma person som skrev ”Deadly Doubles”. Båda böckerna kretsar nämligen kring samma personer – senator Kilpatrick och tennisstjärnan Teresa Montenegro. Men det är bara en gissning.

Förutom att personerna är desamma så är båda böckerna politiska thrillers. Här handlar det om hemligheter som politiker inte vill ska komma ut. Ja, för givetsvis är inte Marilyn den enda personen i Washington D. C. med hemligheter.

Kitty och Carson har känt Marilyn väldigt länge.

I boken är Carson ovanligt orolig för Kitty när hon berättar om sitt nya fall. Han verkar till och med inte vilja släppa iväg henne. Intressant är också att Kitty undanhåller information från honom. Det brukar hon annars aldrig göra.

Kitty berättar inte allt för Carson, för att inte oroa honom i ”onödan”.

I Washington träffar Kitty även en annan politiker. En som representerar hennes eget distrikt i River Heights. Det här är inte första gången som Kitty flanerar med hennes hemstads politiker. Det gjorde hon även i ”Kitty får en utmaning”, där Todd Harrington försökte bli invald i kongressen. Jag vill minnas att han lyckades, men i den här boken är han antingen bortglömd eller bortvald.

Intressant är också att vietnamkriget nämns. Det hör inte till vanligheterna i Kittyböckerna, som annars brukar undvika verkliga händelser. Jag kan bara minnas en annan bok där det händer, i ”Kitty och den gröna tigern”.

I boken dyker även Dan Prosky upp från igen. Han som hade en fling med Bess i ”Deadly Doubles”. Boken berättar också att han aldrig hörde av sig till Bess efter den boken och att Bess var ledsen någon vecka, sedan träffade någon ny kille att svärma över. På bästa Bess-vis.

Slutsats och betyg

Som jag nämnt tidigare är jag förtjust i politiska thrillers. Jag gillar också när Kitty åker iväg och löser fall alldeles själv. Därför gillar jag givetvis den här boken också.

Den innehöll också mer action än vanligt. Det är biljakter, en spännande scen när Kitty flyr från en brand, blir beskjuten, med mera. Hon får också tillfälle att använda sig av sina kampsportsknep. På så vis påminner hon om en av Charlies änglar.

Jag har inte så mycket mer att säga. Förutom att boken får en stark fyra i betyg av mig.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att Carson oroar sig och att Kitty inte berättar hela sanningen för honom.
BästDan Prosky.

Övrig information

Antal sidor: 164
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1988
Bokens olika omslag:

Föregående bok: The Black Widow
Nästa bok: Death by Design
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *