Sabotage at Willow Woods

on

Carrie Kim, Georges kusin, har blivit hotad. Lägger hon inte ner sin politiska kampanj kommer det att gå illa. En av de största frågorna i Carries politiska kampanj är att hon vill bygga en ny idrottsarena. Det skulle inkräkta på djurlivet i den närliggande skogen och därför är miljögruppen The Green Club emot Carries kampanj. För att avslöja den skyldige bestämmer sig Kitty för att infiltrera gruppen. 

I gruppen blir hon bekant med Barney och gruppens ledare, Eloise Stromberg. Själv låtsas Kitty vara Karina, en nyinflyttad student. När Barney sedan fattar romantiskt tycke för Kitty ställs hon inför ett moraliskt dilemma.

Personlighetsförändringar

Det här är den femte boken i Kittyserien ”Nancy Drew Diaries”, den senaste sidoserien om Kitty som skapats. Originalserien las ner för över tio år sedan. Sedan dess har debatten varit livlig bland Kittyfansen, huruvida de nya serierna är ok eller inte.

En återkommande kritik är att personerna i böckerna har fått nya personlighetsdrag. I den här boken framstå de kanske lite extra tydligt. Bess beskrivs nämligen som mode- och sminkexpert, precis som förr. Därtill visar det sig att hon är en duktig mekaniker.

Bess Marvin

George å andra sidan brukade generellt alltid framställas som den sportiga pojkflickan. I den här boken presenteras hon som en mer intellektuell person som inte håller med kusinen Carrie om att en sportarena är det som staden mest av allt behöver.

Sist har vi Kitty och den här boken innehåller den berömda scenen när hon har glömt bort var hon parkerade bilen. Fans av den gamla serien har väldigt svårt att förlika sig med den här nya vimsiga Kitty.
Till Kittys försvar avslöjar boken också att Kitty alltid kommer utrustad med ett fingeravtryckskit. För när man plötsligt behöver leta efter fingeravtryck. Så helt vimsig verkar hon ändå inte vara.

Tycka vad man tycka vill. Det är nog ändå bra att veta att Kitty och hennes vänner inte riktigt är sig lika i den här serien.

Slutsats och betyg

Alltså det första man ska veta är att Kitty aldrig sätter sin fot i skogen Willow Woods. Så bokomslaget är helt missvisande. Det betyder inte att den här historien inte är spännande. Trots avsaknad av lönnrum och potentiella spöken. Att Kitty infiltrerar en miljögrupp och låtsas vara någon annan är inte helt ointressant. Scenen när hon tvingas hitta på en dikt för att inte avslöja sin verkliga identitet är dessutom fylld av både humor och dramatik. Dessutom gillar jag att det finns olika lager i historien. Dels känns några grundpelare i historien intressanta – att boken tar upp både miljöproblem och det faktum att politiker kan gå med på rätt mycket, om det innebär att folk sedan röstar på dem. Det känns sannerligen superaktuellt.

Sedan gillar jag Barney, hans person och relationerna som han har till Kitty, Eloise och Julia. Trots att Ned framstår som en mycket trevligare person i de här böckerna så vill en liten del av mig att Kitty ska dumpa honom för Barney.

Min slutsats blir att jag faktist tyckte att det här var rätt så spännande. Jag skulle ge den en fyra om det inte vore för det chockerande slutet. Poängen är ju att Kitty ska lista ut vem den skyliga är före alla andra. Det händer inte. Därför blir det bara en trea för den här boken. Något av en missad chans att göra en verkligt bra bok.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att Kitty blir lika överraskad som läsaren när den skyldiga slutligen avslöjas.
Bäst: När Kitty droppar micken!

Övrig information

Antal sidor: 167
Första upplagan
Publicerad i USA den 7:e januari 2014 av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: Once Upon a Thriller
Nästa bok: Secret at Mystic Lake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *