Secret at Mystic Lake

on

För att fira sin födelsedag bjuder George med Kitty och Bess på organiserad hajk. Den ska gå genom det vackra landskapet kring Mystic Lake, på cykel. Det blir dessutom camping i det vilda med en fullbelagd stjärnhimmel. Det är tanken i alla fall. Rätt snart går resan fel. Någon stjäl maten och skär upp alla däck. Sedan försvinner en av ledarna för gruppen. Plötsligt är Caitlin är som uppslukad av skogen.

Resan förvandlas plötsligt till en jakt på Caitlin, den skyldiga och vägen hem. Gruppen går vilse också, och det är upp till Kitty att försöka reda ut det hela.

Förutom Kitty, George och Bess deltar även Caitlins tvillingbror Henry, en överklasstjej som heter Zoe och en herre som gillar Zen och heter Dagger. Ligger någon av dem bakom sabotagen? Sedan dyker även Georges mamma och pappa upp. De verkar väldigt gulliga.

Om boken

Den här boken är den sjätte delen i den nyaste serien om Kitty och hennes vänner. Den gavs ut 2014 under pseudonymen Carolyn Keene. Vem som egentligen skrev boken vet vi inte i nuläget.

Slutsats och betyg

Det var ingen lista med i den här boken!!! Jag lovade att aldrig nämna de där jäkla listorna igen, efter min förra recension av de här böckerna… men nu när den inte var med får jag väl göra det? Gud vad skönt att bli av med dem.

Istället för att skriva upp allting på listor får flickorna försöka klara sig med ren hjärnkraft i den här boken. Det går sådär. Men å andra sidan är det här mysteriet rätt så klurigt.

cykel hajk
Det här var vad George ville göra med sina bästisar.

Jag gillar att de är ute i naturen som kan vara riktigt läskig, särskilt på natten. Sedan har de här böckerna en humor som är rätt så rolig. Det är egentligen den största behållningen av dem. För som vanligt är det inte riktigt så att Kittys detektivtalang imponerar. Inte som den gör i de gamla böckerna. I den här boken är hon dessutom mest åskådare till allting som händer.

Sedan kommer slutet… Och det är som att de som står bakom böckerna gör det för krångligt för sig själva. Ja, jag blir överraskad. Men sedan övergår det till e ”Men guuud, så fjantigt”-reaktion. Jag tycker att det hade varit bättre att ta något mer uppenbart slut som hade varit mer trovärdigt. Det här var ju bara fånigt.

I slutändan ger jag den här boken en trea, mest för första halvan av boken. Sedan efterlyser jag fortfarande en skatt med tillhörande hemlig gömma.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Jag börjar bli trött på att gärningspersonen är en störd person som begår brottet mest för att hen tycker synd om sig själv. Det är andra eller tredje gången hittills i den är serien. Sluta!
Bäst: Upplägget med sönderskurna däck, försvunnen mat och Caitlin var onekligen spännande.

Övrig information

Antal sidor: 160
Första upplagan
Publicerad i USA den 6:e maj 2014 av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: Sabotage at Willow Woods
Nästa bok: The Phantom of Nantucket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *