Shadow of a Doubt

Carson Drews karriär står på spel. Han anklagas för att ha undanhållit bevis, vilket ska ha lett till att en annan person hamnade i fängelse istället för Carsons klient. Det är i alla fall teorin. Nu är den fängslade mannen fri och ute efter hämnd. Det är vad Kitty tror. Ända tills mannen hittas död. Självmord påstås det, men Kitty misstänker att verkligheten är en annan. Hon tror att han har blivit mördad, frågan är bara av vem?

På uppdrag av mannens barn ger hon sig ut för att hitta sanningen. De tror inte heller att han skulle ta sitt eget liv. Han var ju äntligen fri. Dessutom höll han på att samla bevis på sin oskuld.

Boken

Deborah Gaines.

Det här är den 40:e boken i Nancy Drew Files-serien. Den gavs ut 1989 under pseudonymen Carolyn Keene. Den verkliga författaren var Deborah Gaines – en kvinna som fortfarande är aktiv skribent. Det här var hennes första av två Kittyböcker.

Historien utspelar sig i River Heights och trots att George och Bess figurerar i boken löser Kitty det mesta själv. Hon tar också en del hjälp av den döda mannens två barn. Dessutom dyker både kommissarie McGinnis och polismannen Ryan upp. De har hjälp Kitty tidigare, men aldrig i samma bok förut. Så här får vi äntligen klart för oss att de faktiskt arbetar ihop.

Som vanligt har det inga problem med att visa Kitty olika bevis och ledtrådar från polisutredningen. Brenda Carlton dyker också upp en liten kortis. Allt detta visar att Deborah, till skillnad från en del andra spökskrivare, hade väldigt bra koll på Kittyuniversumet.

Intressant är också att Kitty är lite mer busig än vanligt. Hon går emot sin pappas vilja och börjar utreda fallet ändå. Hon tvekar inte heller när det gäller att bryta sig igenom polisen avspärrningar för att undersöka en brottsplats. Ovanligt olydigt.

Kitty struntar i polisen anvisningar.

Slutsats och betyg

Generellt gillar jag Kittymysterium som handlar om rättsystem, politik och EKO-brottslighet. Den här boken bjuder på två av tre av dessa ämnen. Så efter 70 sidor tycker jag att den här boken är superbra. Jag gillar också den här nya rebelliska sidan hos Kitty. Det är klart att hon måste rädda sin fars heder.

Tyvärr tycker jag inte att den sista halvan av boken är riktigt lika bra som den första. Kanske beror det på bristen på misstänkta. Skurken blir uppenbar vilket minskar spänningshalten. Men det är ändå bra.

Det är också kul att boken klämmer in alla personer som borde vara med när mysteriet utspelar sig i River Heights.

Jag ger den här boken en stark trea i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Bristen på misstänkta.
BästNär hovmästaren på en av River Heights finaste restauranger flirtar med Hannah.

Övrig information

Antal sidor: 155
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1989
Bokens olika omslag: Jag hittade bara det amerikanska.

Föregående bok: The Suspect Next Door – Kitty och grannflickans hemlighet
Nästa bok: Something to Hide
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *