Spökskrivaren Deborah Gaines

Idag är Deborah Gaines både framgångsrik bloggare och journalist. Men hennes karriär började faktiskt som spökskrivare. Då skrev hon två böcker om Kitty i Nancy Drew Files-serien.

Hennes journalistiska bana började som reseskribent för New York Post. Sedan dess har hon skrivit för flera olika tidskrifter och webbplatser. Främst om resande.

Till skillnad från många andra spökskrivare till olika Kittyböcker verkar hennes Deborah ha fokuserat mer på journalism än på bokskrivande. De flesta brukar börja som journalister för att sedan spökskriva Kitty (eller andra ungdomsböcker) och sedan fortsätta sin bana som barn- och ungdomsförfattare.

Skrev som ung

Shadow of a Doubt.

Deborah var förhållande vis ung när hon skrev sina Kittyberättelser; Shadow of a Doubt och Scent of Danger – runt 20. Jag har inte hittat någon information om ifall hon själv läste Kitty när hon växte upp. Men med tanke på hennes kännedom om böckernas karaktärer (som märks i de två böcker som hon skrev) så gissar jag det.

Det ska också sägas att i hennes två böcker så skildras dynamiken mellan Kitty, Bess och George mer som i den traditionella Kittyserien än som den annars oftast är i Files serien. Där är Kitty inte alltid bäst på allt – Bess är det sociala geniet, George är bäst på all sport och Kitty flyter mer mittemellan och löser mysterier.

Deborah jobbar fortfarande frilansande skribent och går att följa på Twitter: @deborahgaines.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *