Sweet Revenge

Det ska bli Chokladfestival på Oakwood in och Kitty och hennes vänninor är inbjudna. Det är också TV-kändisen Brock Sawyer som kommit dit för att sprida lite stjärnglans. Men festivalen drabbas genast av missöden när Brock faller ner i chokladen redan vid invigningen. Olyckan följs av en annan och det verkar snart som att någon vill mörda Brock. Det tänker givetvis Kitty förhindra…

Bess är inte heller så förtjust i tanken på att Brock skulle gå åt. Hon har fått upp ögonen för honom men verkar också ha fått en rival.

Boken

Det här är den 61:a boken i Nancy Drew Files-serien. Den gavs ut i juli 1991 och utspelar sig på sommaren. Historien skrevs under pseudonymen Carolyn Keene och den verkliga författaren är hittills okänd. Det är också en av alla de Kittyböcker som aldrig översattes till svenska.

Ägarna till Oakwood Inn har bestämt sig för att starta en chokladfestival för att locka mer gäster. Initialt verkar allt frid och fröjd på det lilla gästhuset. De förbereder sig för festivalen och arbetar hårt. Men vad hjälper det om någon saboterar allt?

Kitty upptäcker snart att det finns mer slitningar mellan personerna som arbetar på gästhuset än vad hon först trodde. Alla sliter åt olika håll. Många har också anledning att inte gilla Brock som glidit in på en räkmacka.

Bess gillar däremot Brock och det brukar aldrig vara ett gott tecken. Hon brukar ha en tendens att falla för personer som inte alltid är så snälla. Men gäller det även Brock?

Bess klär upp sig och går på dejt.

En annan av Bess lockelser är givetvis all choklad. Men hon försöker lägga band på sig själv för att det inte ska gå överstyr. Som vanligt måste hon ju vakta sin vikt. Hon är Bess.

I boken dyker också ett gift upp som kallas Calomel. Jag googlade upp det ock upptäckte snart att det rör sig om ett slags kvicksilvergift som inte är helt ofarligt.

Det blir också dramatiskt när Mrs. Tagley ska göra en chokladvulkan med rom. Den senare ska också antändas för att skapa den dramatiska effekten.

En chokladvulkan.

Jag letade givetvis runt efter ett recept på detta men jag hittade inget. Däremot dök massor med chokladfondanter upp som ju också är jättegoda!

Slutsats och betyg

Jag kom aldrig riktigt in i den här boken och blev engagerad. Jag tänker att det beror på att boken kändes mer som en parodi på en Kittybok, än som den Kittybok den borde vara. Det började nog redan när Brock trillade ner i chokladen.

Nog för att Kittyböcker inte är helt seriösa från första början, men det finns en skillnad mellan att hålla sig till formatet, och att göra sig lustig över det.

Kitty är inte heller så logisk som jag vill att hon ska vara. Som när hon glider iväg och ska träffa skurken utan back-up. Det är inte likt henne och motsvarande sak hände i en annan Kittybok alldeles nyss. Då hade hon ringt polis och allt möjligt som bevakade mötet. Men inte här och det känns dumt.

Den senare delen av boken är ändå bättre och Bess levererar som vanligt. Ändå kan jag inte komma förbi allt ovanstående. Jag blir faktiskt provocerad av den här boken och kan inte ge den mer än en stark etta i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Att boken känns som en parodi på en Kittybok.
BästChokladvulkanen.

Övrig information

Antal sidor: 175
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1991
Omslag: Tom Galasinski
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Kitty och det falska brevet
Nästa bok: Easy Marks
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *