The Death of Nancy Drew

Nancy Drew har bestämt sig. Hon ska sätta dit alla i syndikatet och det gör hon. Ända till sin död.
Polisen tror att det hela var en drunkningsolycka men Joe Hardy misstänker att hon mördats och han kan inte släppa tanken. Han bestämmer sig för att leta rätt på och sätta dit den som mördat Nancy Drew.

Efter succén med den tidigare serien ”The Big Lie” återkommer Anthony Del Col med en ny historia om Nancy/Kitty och bröderna Hardy. I USA orsakade serien kontrovers långt innan första delen ens släppts. Serien var ju planerad att släppas i samband med Kittys 90-årsdag – och i den är Kitty död. Det orsakade en mindre Twitterstorm bland upprörda Kittyfans. (Du kan läsa mer om den här.)

Men utan att avslöja för mycket kan jag ändå säga att Kitty givetvis inte är död. Det behöver man nog inte vara raketkirurg för att lista ut.

I den här första delen får vi främst bekanta oss med de olika karaktärerna och den bjuder på en del överraskningar. Eller vad sägs om Louis Dana – Lou ifrån bokserien om Mary & Lou. Enligt den här historien har det gått utför för Mary och hon befinner sig på fel sida om lagen. Lou däremot har utbildat sig till obducent.

Lou Dana
Mary och Lou har ingen kontakt längre, enligt Lou.

I serien får vi också träffa Kittys pappa Carson. Hon har det gått utför för sedan sist. Han har blivit pank och miserabel. Ned dyker också upp, men hittills bara som posterboy. Han har nämligen gett sig in på den politiska banan.

I det här avsnittet återstiftar vi bekantskapen med familjen Bobbsey. Vars far är hjärnan bakom det syndikat Kitty försökt sätta dit.

Bobbseytvillingarnas pappa, Richard, har valt ett liv som kriminell.

I USA var böckerna om Bobbseytvillingarna mycket populära, främst innan bröderna Hardy och Kitty. Den första boken om dem gavs ut redan 1904. Precis som med Kitty och bröderna Hardy skrevs de under pseudonym av olika skribenter på Stratemeyesyndikatet.

Givetvis slutar den här delen med en cliffhanger. Där det visar sig att Lou inte har varit riktigt sanningsenlig…
Fortsättning följer i nästa del.

”The Death of Nancy Drew” ges ut av serieförlaget Dynamite Comics och det här är den första av sex delar i The Big Lie-historien . Tecknare är Joe Eisma och historien är skriven av Anthony Del Col. Första delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ut i april, 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *