Till Death Do Us Part

Den senaste tiden har Ned betet sig konstigt och undvikande. Sedan gör han plötsligt en helomvändning och friar till Kitty. Förvånat och vänligt tackar hon nej. Döm om hennes förvåning när han nästa dag utannonserar att han förlovat sig med en annan flicka. Jessica! Är det något slags skämt, hämnd eller är det något annat lurt i görningen…?

Nancy avslår Neds äktenskapsförslag och nästa dag meddelar han sitt förlovning med en annan tjej. Chocken är total. Men är allt verkligen som det verkar? Kitty bestämmer sig för att undersöka saken lite närmare.

Boken

Det här är den 24 boken i Nancy Drew Files-serien och den släpptes 1988. Däremot översattes den aldrig till svenska. Vi vet heller inte vem som var spökskrivaren för just den här boken heller.

Däremot kan jag berätta att boken är ovanligt populär bland Kittyfans. På Goodreads är det den enda boken jag hittills sett som har över 4.00 i genomsnittligt betyg. Detta beror förmodligen på att Ned tar ovanligt mycket plats i boken. Han leker dessutom detektiv själv, utan Kitty. Sedan har vi givetvis frieriet som sticker ut som en liten blåsa på tungan… Gissningsvis leder till att just den här boken får extra mycket läsare.

I boken får Kitty användning för det där gamla flygcertifikatet som hon fixade. Hon roar sig också med att hoppa ut från flygplan, med fallskärm givetvis. Om den nu funkar.

Senare får vi också veta hur Neds föräldrar ser ut. För enkelhetens skulle kallas de bara mrs and mr i den här boken. Sist de var med döpte ju författaren om dem till något helt nytt. Istället för att hålla sig till James och Edith, namnen de fick första gången de dök upp.

Edith.

Intressant i den här serien är att Ned också verkar bo i River Heights. Det gjorde han inte när Kitty och Ned först träffades. Då bodde han i en grannstad.

Vi får också lära oss att River Heights ligger i närheten av en flod som kallas för Muskoka river. Det finns en verklig Muskoka river men den ligger inte i USA utan i Kanada, i närheten av Ottawa.

Det är vid Muskoka river som Ned friar till Kitty.

Slutsats och betyg

När jag började läsa den här boken gillade jag den inte alls. Ned betedde sig konstigt. Kitty också. Och hela tramset med frieriet. Vad är det här?!

Men sedan, efter den första tredjedelen blev det bättre. Mysteriet blev tydligare och jag började grubbla på vad som verkligen var i görningen. Vem är den här konstiga flickan som Ned förlovat sig med? Så småningom ledde hela historien till en spännande upplösning, baserad på skurkens rätt så sofistikerade plan. Roligt!

Sedan var det en lös tråd som lämnades. Vem var mannen som ringde Jessica under lunchen? Det fick jag aldrig något svar på.

I en rolig, men märklig scen övertalar Kitty en av personalen på hotellet där Jessica bor, om att hon ska få posera som städerska och genomsöka Neds flickväns rum. Och han går med på det! Jag vet inte vilket jag ska göra mest – applådera Kittys övertalningsförmåga eller förkasta hotellets personal och etik.

På det stora hela var detta en tillfredställande historia som jag ger en svag fyra i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Slagsmålsscenen i fontänen, mellan Jessica och Kitty. Vart tog din värdighet vägen Kitty.
BästSkurkens listiga plan.

Övrig information

Antal sidor: 146
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1988
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Sinister Paradise
Nästa bok: Rich and Dangerous
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *