White Water Terror

Tillsammans med sina vänner beger sig Kitty och hennes vänner på en resa genom vildmarken. Med hjälp av en båt ska de följa strömmen och åka forsränning. Men resan blir mer farofylld än så när någon verkar försöka sabotera för Kitty och de andra deltagarna. Kulmen nås när en av dem dödas och gänget inser att de förföljs av en hänsynslös mördare. 

Men vad är egentligen motivet? Utan kontakt med omvärlden tvingas Kitty att försöka lista ut hur allt egentligen ligger till. Tillsammans med de andra måste de också försöka sammarbeta för att försöka rädda sig själva. Mördaren är alldeles bakom.

Boken

Det här är den sjätte boken i Nancy Drew Files-serien och den skrevs egentligen av Susan Wittig Albert, under pseudonymen Carolyn Keene. I USA gavs den ut 1986 för första gången. Medan man i Sverige valde att inte översätta den alls. Synd!

De tidiga böckerna i Files-serien fokuserar mer på relationer än de vanliga böckerna. I den här boken har Kitty bestämt sig för att ägna mer tid åt Ned, så att de kan hitta tillbaka till varandra. När George sedan vinner den där vildmarksresan bjuder hon med honom också och hoppas att de kan få lite egentid. Hon hoppas också att de ska hitta tillbaka till varandra. Det leder så småningom till den sexigaste scenen mellan dem hittills:

Olala!

Jag är förmodligen inte heller den enda som har upptäckt att Kittys semestrar aldrig brukar bli särskilt semestriga. Oftast hinner hon inte ens komma iväg förrän någon skurk är ute efter henne. I den här boken inser hon det slutligen själv också.

Sedan bröts nog det här löftet bara några dagar senare…

Slutsats och betyg

Jag är så himla svag för vildmarksäventyr, liksom mysterier som utspelar sig i begränsande miljöer – på en båt, en ö, ett hotell eller mitt ute i vildmarken. Där ska det finnas en skurk och hen ska vara någon av dem vi känner till. Då blir det alltid spännande.
Nu är vildmarken väldigt stor och inte så begränsande i sig. Men den blir det ändå eftersom vildmarken i sig är farlig. Det finns björnar, forsar, ormar och allt möjligt farligt. Som bara gör att allt blir ännu mer spännande.

Jag tyckte om den här boken redan när jag läste baksidestexten och jag blev inte besviken när jag sedan började läsa den. Skurken är bra, miljön används på ett spännande sätt och gör att historien nästan utvecklas till en skräckis. När Kitty och gänget blir jagade av skurken. Lite som filmen ”Rovdjuret”, även om skurken i den här historien inte är en utomjording.

Sist bjuder slutet på stor dramatik. Mycket bra. Därför ger jag den här boken en svag femma. 

 Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Det hade varit så bra om Peter Hancock hade varit känd från någon tidigare bok.
Bäst: Vildmarken!!!!

Övrig information

Antal sidor: 156
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1986
Bokens olika omslag.

Föregående bok: Hit and Run Holiday
Nästa bok: Deadly Doubles
Enligt den amerikanska utgivningsordningen för Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *