Wings of Fear

Mitt i natten ringer plötsligt en gammal väninna till Kitty, Jennifer Bishop. Hon är i upplösningstillstånd och behöver hjälp. Hon misstänker nämligen att en vän till henne har blivit mördad. De jobbade båda på ett flygbolag some en misstänkt smuggelring har infiltrerat. Kitty lovar att hjälpa sin vän och tar med sig Bess till Seattle för att lösa mysteriet.

Det visar sig snart att smugglarna inte drar sig för mord och snart är de Kitty på spåren. Det gäller också den flirtige Paul som blir förtjust i Kitty. Samtidigt försöker Bess hjälpa Kitty genom att utbilda sig till flygvärdinna. Sedan går hon undercover på flygbolaget och hoppas kunna hitta fler bevis och ledtrådar. Men livet uppe i det blå är inte alltid säkert…

Boken

Det här är den trettonde boken i Nancy Drew Files-serien och i USA gavs den ut 1987 för första gången. Däremot översattes den aldrig till svenska. Den verkliga författaren bakom den här boken är heller inte känd än.

Mycket av bokens handling utspelar sig i anknytning till flygplatsen och man märker hur mycket som har förändrats sedan 1987. I den här boken kan Kitty nämligen komma och gå som hon vill på flygplatsen. Hon kommer dessutom åt ställen som man absolut inte skulle kunna nå utan behörighet, idag. Men så är det med tid. 1987 var långt för 9/11 som innebar en hel del förändringar när det gäller säkerheten på flygplatser. Samtidigt tror jag inte att det var så här illa ens då och författaren tar sig nog en del friheter. Som att Bess’ utbildning till flygvärdinna tar två dagar. Idag tar utbildningen uppåt två månader på SAS, inklusive praktik.

En av bokens höjdpunkter är annars scenen när Bess verkligen tar kommandot och ger Kitty en make-over. Så att ingen ska kunna känna igen henne. När Bess är klar har Kitty förvandlats till någon sorts stilikon från 80-talet.

Bess utnämner sig själv till modeexpert och är cool!

Boken innehåller också en spännande scen som utspelas i luften. Det är ju inte första gången Kitty är ombord på ett flygplan som håller på att störta. Det lär inte vara den sista gången heller. I det här fallet innehöll scenen ändå lite mer detaljer än vanligt. Vi får veta att det problem med hydrauliken. Det är den som gör att man kan styra planet och blir man av med den är det lite som att köra bil utan ratt. Svårt. En hel del plan har störtat när de fått problem med hydrauliken. Andra piloter har lyckats landa sina plan med svårighet.

Slutsats och betyg

Först vill jag börja med omslaget som jag gillar. Det är väldigt 80-taligt och så blir man onekligen nyfiken på hur det där brinnande planet passar in i historien.

Sedan blev jag ändå lite besviken på boken och det handlar mest om att den känns lite overklig. Särskilt när Bess blir flygvärdinna på några dagar. Annars tycker jag att Bess är bra i den här boken. Särskilt när hon sminkar om Kitty och visar att hon har något att erbjuda. Bra Bess.

Det är också skönt att det bara är hon och Kitty som deltar i det här mysteriet. George var tvungen att stanna hemma eftersom hon hade annat att göra. Ned är inte heller med så vi slipper drama. Allt verkar vara bra mellan honom och Kitty i den här boken. De är ihop och Kitty saknar honom trots att hon faktiskt kysser en annan kille.

Allt som allt gör det att jag ger den här boken en trea i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att vissa delar inte kändes så verkligt.
BästBess make-over.

Övrig information

Antal sidor: 153
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1987
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Fatal Ransom
Nästa bok: This Side of Evil
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *