Om

Om du vill läsa mer om Kitty själv, klicka här.

Som liten flicka läste jag massor Kittyböcker. Ja, jag slukade dem och älskade att följa med Kitty och hennes vänner på skatt-, bil- eller spökjakt. När de jagade mystiska människor, hittade hemliga gömmor och lönnrum. Och jag älskade det!
Dessutom tyckte jag att Kitty var smart och klurig.

Sedan dess har det gått massor med år och nu var det länge sedan jag slutade läsa Kitty. Men Kitty har alltid funnits med ändå. Det var ju där jag började läsa på riktigt. Det var också där jag började skriva ordentligt – egna, högst Kittyinspirerade berättelser som lästes högt på roliga timmen.

Nu tänkte jag läsa om alla böckerna, kronologiskt. Jag tänkte dessutom skriva om dem på den här sidan.

Jag tänkte dessutom att det här kunde bli en liten hyllningssida till Kitty själv. Eventuellt kommer jag också lägga ut texten om de fantastiska bokomslagen och illustratörerna, hennes betydelse som kvinnlig förebild.

Vartefter det här projektet har utvecklat sig har jag dessutom blivit intresserad av andra flickdetektiver. Så vid sidan av Kitty läser och skriver även om dem på den här sidan.

På många sätt har jag insett att dessa figurer dels har betytt massor för många unga flickor – samtidigt som de faktiskt aldrig har fått något verkligt erkännande för det. I gamla artiklar skrivs de ner av personer som uppenbarligen aldrig ens läst någon av böckerna. Så det är äntligen dags för lite upprättelse!

Varmt välkommen!

Förresten. Om du skulle vilja bidra till sidan. Kanske skriva om vad någon av dessa böcker har betytt för dig så vore det jättekul. Hör av dig till mig på nancydrewsweden@gmail.com eller ännu hellre på Instagram eller Twitter; @birgittabellman.