Mårten

Mårten bor i Norge och är flicka, fastän hon kallas för Mårten. Egentligen heter hon Martine och är döpt efter sin farmor.
Som dotter till en poliskonstapel har äpplet inte fallit så långt från trädet. Givetvis gillar Mårten mysterier och dessa löste hon över de tre böcker som översattes till svenska.

Vem är Mårten?

Mårten lever tillsammans med sin pappa i Sydnorge någonstans. Fast egentligen kommer hon från de norra delarna av landet. De flyttade därifrån när Mårtens mamma dog. När hon bara tio år gammal.

Till en början hade hon det inte lätt i sin nya hemstad. Hon tyckte det var svårt att lära känna folk. Men efter ett tag löste det sig. Mårten fick en massa vänner och tillsammans med dem har hon en klubb och genom den hittar de på en massa saker. Numer gillar de flesta Mårten och är livlig och påhittig.

Annars går hon i skola och så gillar hon att hjälpa sin pappa med att lösa mysterium såklart!

Vem är författaren Jane Mårvig?

Med ljus och lykta har jag försökt att hitta mer information om författaren, Jane Mårvig. Jag har inte lyckats hitta någonting av värde. Vilket jag tycker tyder på att namnet är en pseudonym. Rimligtvis borde den verkliga författaren också vara norsk. Mer än så vet jag inte i nuläget. Om du vet mer får du gärna kontakta mig eller lämna en kommentar.

I Sverige gavs följande böcker ut om Mårten:

  1. Sök tjuven, Mårten!, 1945
  2. Det spökar Mårten!, 1946
  3. Tjuv ombord, Mårten!, 1948