Behind the Green Door – Penny Parker

I det här äventyret lämnar Penny Riverveiw för skidorten Pine Top där hon och hennes pappa har tänkt besöka Mrs Downey. I sista sekund försöker någon stämma Pennys pappa och hans tidning för förtal och han tvingas stanna hemma. Penny får åka själv. I Pine Top visar det sig att en brutal hotellägare, Harvey Maxwell, försöker tvinga Mrs. Downey att ge upp sitt hotell. Det visar sig också att det är samma person som försöker stämma Pennys pappa. Hittills har ingen kunnat sätta dit honom för sitt fulspel. Kommer Penny bli den som lyckas?

På vägen till bokens upplösning träffar Penny dessutom en mängd nya vänner och ovänner. Det är Sara som hålls instängd i en stuga av sin farfar. Han förlorade nämligen sin son (hennes far) i en skidolycka. Därför vill han inte att hon ska vara ute och ränna på skidor. Hon älskar givetvis att åka skidor och rymmer hela tiden för att få en möjlighet att glida runt.

Behind the Green Door - Mildred Wirt
Ett senare omslag till boken.

Sedan är det Maxine Miller – en misslyckad skådespelare som åkt till Pine Top i hopp om jobb.

Penny träffar också en annan listig kvinna, Francine Sellberg. Hon arbetar på en konkurrerande tidning. Hon är i Pine Top för att försöka lista ut vad Harvey Maxwell egentligen håller på med.

På Harveys eget hotell upptäcker snart Penny en mystisk grön dörr. För att komma in där behöver man ha ett passerkort och ingången vaktas noga. För att lösa mysteriet måste Penny använda all sin list för att komma underfund med vad som egentligen pågår i rummet bakom den gröna dörren.

På vägen till bokens upplösning får vi vara med om ett actionfyllt äventyr med mycket snö.

En mysig vinterbok

Den här boken är den fjärde boken i serien om Penny Parker, Mildreds hobbyprojekt. Penny var också hennes favoritkaraktär. Jag tycker det märks i sättet som hon skriver om Penny.

Penny har lite mer temperament och är mer rebellisk än Kitty Drew som Mildred också skrev om. Men då under pseudonymen Carolyn Keene. Hon är liksom lite mer feisty, Penny. Fast alltid mer hjärtat på rätta stället såklart.

Tyvärr översattes aldrig dessa böcker till svenska men kan man engelska är det inga problem. ”Behind the Green Door” finns att läsa gratis här. Man kan också lyssna på ljudboken (också gratis) här:

https://www.youtube.com/watch?v=NAudu1UfLy0

Jag är väldigt förtjust i de här böckerna om Penny Parker. Historierna är välkonstruerade och mysiga. I den här bokens sticker dessutom en hel drös med intressanta karaktärer ut. Särskilt Sara, hennes farfar och deras märkliga relation.

Jag gillar också att de befinner sig på en skidort. Det får mig att känna mig mer hemma än när både Kitty och Penny befinner sig på mer (för mig) exotiska platser. 😀

Jag ger den här boken en stabil fyra. Supermysig. Not. Jag har efter detta reviderat betyget till en femma. 

Behind the Green Door - illustration
En av bokens actionsscener.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Jag vet inte om det var sämst men jag blev konfunderad under flygresan och undrar fortfarande hur det gick till när alla sov på planet. Gjorde man så 1940?
Bäst: När Sara rymmer bort och sedan rymmer hem. Som en märklig katt-och-råtta lek med farfar.

Övrig information

Antal sidor: 148
En Penny Parker Press Bok.
Publicerad av Wildside press
Utgiven 2018

Ursprungligt utgivningsår: 1940

Föregående bok: Danger at the Drawbridge
Nästa bok: Clue of the Silken Ladder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *