Dataspelet – Danger on Deception Island

I vattnet utanför Deception Island har nyligen en ensam späckhuggare dykt upp. Åsikterna om vad man ska göra med valen delar invånarna på ön. Vissa vill studera den, andra vill fånga den och några vill förflytta den till andra vatten. Mitt i kontroversen befinner sig Katie Firestone som är god vän med George. Den sista tiden verkar någon vilja förstöra för Katie. Därför åker Kitty till ön. Hon anländer precis samtidigt som någon vandaliserat Katies båt.
Det ska också visa sig att ön döljer en hel del andra hemligheter.

Whispers in the fog
Originalboken som spelet bygger på.

”Danger on Deception Island” släpptes 2003. Det är det nionde spelet i dataspelsserien om Kitty och historien bygger löst på boken ”Whispers in the Fog” – Kitty och den viskande havsgrottan, från 2000.

Området där spelet utspelar sig är inspirerat av öarna San Juan som ligger i staten Washington. Mer exakt ligger de norr om Seattle och söder om Vancouver i Kanada. Nedan kan du se lite bilder från området som också brukar besökas av riktiga späckhuggare.

Som vanligt kan du som spelare välja mellan två svårighetsgrader, junior- eller senior detektiv. Det påverkar inte utgången av spelet, bara svårigheterna i olika pussel och andra klurigheter. Spelet spelas också i första person.

Spelet fick ett varm mottagande. Även om många menade att det kanske inte riktig var lika bra som de föregående spelen. Senare har det blivit en vattendelare. Vissa älskar det här spelet, andra är mer tveksamma.

Karaktärer

Som vanligt innehåller spelet en hel del färgstarka karaktärer och bäst av allt är Andy Jasons tagline ”Whales rule!”

Katie Firestone
Katie som måste vara simmerska också, med dom nackmusklerna!

Katie Firestone – Är Georges vännina. Det är också hon som bjudit in Kitty och det är på hennes båt som Kitty bor medan hon är på Deception Island. Ursprungligen är Katie marinbiolog men på Deception Island kombinerar hon valstudier med valskådning som hon erbjuder turister. Hon har gjort sig väldigt impopulär bland lokalbefolkningen eftersom hon vill att Späckhuggaren ska tas om han om av ett akvarium. Hon misstänker nämligen att den är sjuk.

Holt Scotto
Holt gillar kaffe. Sedan är han hård mot dom hårda.

Holt Scotto – Är en riktigt fiskarräv. Han har fiskat så länge man kan minnas och kan allt om fiskning. Han är dessutom enormt inflytelserik, eftersom han är ansvarig för hamnen. Han har också politiska aspirationer och tänker ställa upp i nästa lokalval. Han vill att Späckhuggaren ska transporteras ifrån Deception Island. Främst eftersom den äter upp all fisk.

Andy Jason
”Whales rule!”

Andy Jason – är engagerad i vallivet och konkurrent till Katie. Han driver nämligen Whale World och han är en man med stora planer. Bland annat har han erbjudit sig att köpa Katies båt för att inkorporera den i sitt eget båtstall. Katie har avvisat honom flera gången. Det verkar ändå inte hindra den optimistiske Andy från att försöka igen.

Jenna Deblin
Jenna serverar stans bästa musselsoppa.

Jenna Deblin – Jenna äger det lokala cafét och så gillar hon att skvallra. Hon tycker till exempel inte alls om Katies idéer när det gäller späckhuggaren. Jenna tycker nämligen att den ska återförenas med sin egen flock så fort som möjligt. Utan att passera varken rehabilitering eller forskning.

Övrig information

Nedan kan du se en Walkthrough.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *