Dataspelet – Message in a Haunted Mansion

Hannahs vännina Rose Green har bjudit över Kitty till sin herrgård i San Fransisco. Hon håller på att renovera stället för att göra om det till en Bed & Breakfast men arbetet hindras av märkliga olyckor och mystiska andar som verkar hemsöka stället. Kitty måste försöka lista ut vem som ligger bakom alltihop.

Boken som spelet inspirerats av.
Boken som spelet inspirerats av.

”Message in a haunted Mansion” är det tredje spelet i dataspelsserien med Kitty. Det släptes 2000 och baseras på boken ”The Message in the Haunted Mansion” – på svenska ”Kitty och El Diablos skatt”.

Spelet var en stor framgång i USA där det sålde 300 000 upplagor. Det rankades också som det 64:e bästa spelet som släppts sedan 2000 av dataspelstidningen Edge sex år senare.

Olika svårigheter

Spelet kan spelas på den lättare nivån junior, eller som senior detektiv för den riktigt listige. Nivån påverkar inte spelets utgång, bara svårigheterna på de pussel och tips som Kitty får under spelets gång.

Annars spelar man Kitty i första person och genom spelet måste man prata med människor lösa gåtor och så småningom lista ut hur allt hänger ihop. Det är ett peka-och-klicka-spel som släptes för för Windows och Game Boy Advance.

Karaktärerna

Rose Green har hamnat i klistret.
Rose Green behöver Kittys hjälp.

Som jag tidigare sagt är karaktärerna de här spelens verkliga styrka (tillsammans med mysterierna så klart). Här kommer persongalleriet som förgyller det här spelet.

Rose Green – Hannahs vännina som har bjudit Kitty till sin victorianska herrgård. Hon har satsat alla pengar på att renovera stället. I och med alla olyckor riskerar hon att förlora allt.

Abby Sideris mitt i en seans.
Abby Sideris mitt i en seans.

Abby Sideris – Abby är nära vän till Rose. Hon är dessutom medägare efter att ha gått in som medfinansiär när Rose började få problem. Abby är  dessutom fascinerad av det övernaturliga och fullständigt övertygad om att gården är hemsökt. Det är andar som orsakar olyckorna tror hon. Hon tror också att det faktum att gården är hemsökt kommer locka massor med gäster. Men kanske är det Abby själv som leker spöke?

Den händiga killen Charlie Murphy.
Den ”händiga” killen Charlie Murphy verkar trevlig.

Charlie Murphy – Charlie är ung och nyinflyttad från Iowa. På herrgården har han tagit anställning som snickare och allt-i-allo fastän han saknar erfarenhet. Egentligen är han historiestudent. Han råkar dessutom alltid vara i närheten när olyckorna äger rum. Har han möjligen andra motiv att vara på herrgården.

Louis Chandler
Louis Chandler

Louis Chandler – Louis är en antikvitetshandlare specialiserad på den victorianska eran. Han hjälper Rose med inredningen, så att den ska bli autentiskt viktoriansk. I utbyte får han låna biblioteket för sina egna efterforskningar. Samtidigt säger han att han inte vet något om herrgården. Det rimmar inte ihop. Har Louis möjligen andra planer?

Kuriosa

Röstskådespelaren Scott Carty.
Röstskådespelaren Scott Carty.

En rolig detalj med det här spelet är att Scott Carty, som senare gör rösten till Ned Nickersson, dyker upp  i det här spelet, för första gången. Han gör nämligen rösten till Charlie Murphy.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows och Game Boy Advance
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 24:e november 2000 för Windows och 15:e november 2001 för Game Boy Advance
  • Föregående spel: Stay Tuned for Danger
  • Nästa spel: Treasure in the Royal Tower

Nedan hittar du en walkthrough. Personligen gillar jag det här spelet väldigt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *