Dataspelet – Secrets Can Kill

”Secrets can kill” är det första dataspelet i serien med Kitty i huvudrollen. I spelet åker Kitty till Florida för att hälsa på sin faster, Eloise. När en pojke sedan mördas på skolan där hon arbetar bestämmer sig Kitty för att försöka lösa mordgåtan.

Boken som spelet bygger på.
Boken som spelet bygger på.

I sin jakt på sanningen går Kitty undercover på skolan och blir snart bekant med studenterna. Det visar sig snart att mordoffret Jake Rogers, utsatte flera andra studenter för utpressning. Finns mördaren bland någon av hans offer?

Historien bygger delvis på boken med samma namn. På svenska heter den ”Kitty och utpressaren”.

En stor framgång

Till mångas förvåning blev det här spelet en enorm framgång när det släpptes 1998. I USA hade spelet sålt i 500 000 upplagor 2003. Många trodde att förklaringen låg i Kittys starka varumärke – det är roligt att låtsas vara Kitty för en stund.

Framgången gjorde också att man 2010 släppte en nyversion av spelet, med ett nytt slut.

Karaktärer

I spelet får vi, förutom Kitty och Eloise, träffa följande karaktärer:

Hal Tanaka – Är en japansk utbytesstudent som försöker bli en läkare. Därför studerar han jättehårt. Om han inte lyckas få ett stipendium kommer han nämligen tvingas åka tillbaka till Japan. För Kitty medger han att det händer att han gör misstag, men han vill inte prata om det mer än så.

Daryl Gray – Arbetar på Maxines Diner som ligger i närheten av skolan. Daryl är skolans snygging. Han är rik och äger en Porsche. Det var också Daryl som hittade Jakes kropp. Frågan är varför han behöver jobba om hans familj nu är så rik?

Connie Watson – Connie är en tuff tjej som inte döljer sitt ogillande av Jake. Samtidigt menar hon att ingen gillade Jake. Utöver det är Connie duktig på Judo och så döljer hon en mörk hemlighet. Annars är hon riktigt normal. 😀

Hector ”Hulk” Sanchez – Är stjärnan i skolans fotbollslag (amerikansk fotboll). Han är också den stereotypa sportfjanten. Tjejerna gillar honom, liksom polarna. När det gäller skolarbetet går det sådär. Men vad spelar det för roll. Han hoppas ju bli professionell fotbollspelare en vacker dag.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 5:e november 1998 och 1:a augusti 2010
  • Nästa spel: Stay tuned for danger

Här är en komplett genomgång av den första versionen av ”Secrets can kill”, på engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *