Dataspelet – The Creature of Kapu Cave

on

Kitty har åkt till Hawaii för att assistera entomologen (insektsforskaren) Dr. Quigley Kim i hennes forskning. När hon kommer dit har lägret förstörts och Quigley är försvunnen. Årets ananasskörd är också förstörd och lokalbefolkningen viskar om att forksarna har väckt Kāne ’Ōkala till liv igen. Han dog egentligen i vulkanen för länge sedan men han återuppstår ibland och orsakar kaos.

Den svenska versionen av boken som spelet bygger på.
Den svenska versionen av boken som spelet bygger på.

På ön befinner sig också Bröderna Hardy, egentligen för ett helt annat uppdrag, men de blir snart indragna i Kittys fall. Tillsammans försöker de reda ut vad som egentligen är i görningen.

”The Creature of Kapu Cave” är det 15:e spelet i serien om Kitty. Spelet bygger löst på boken ”Mystery on Maui” (1998). På svenska hette den ”Kitty och mysteriet på Maui” och den kom ut 1999.

Spelet

Som vanligt är det ett peka-och-klicka spel där man ”är” Kitty i första person. I spelet kan man också välja mellan två svårighetsgrader, junior eller senior detektiv. Det påverkar svårighetsgraden på pussel och ledtrådarna som man får. Det påverkar däremot inte utgången av spelet.

Det är det första spelet i serien där man kan växla mellan att ”vara” Bröderna Hardy eller Kitty. Karaktärerna behöver nämligen hjälpas åt rent handgripligen för att lösa faller. Man växlar mellan karaktärerna genom att överlåta fallet via telefonsamtal.

Karaktärerna

Hans händer är stora som dasslock.
Med händer stora som dasslock.

Big Island Mike Mapu – Tillsammans med sin dotter Pua driver Big Island Mike ”Big Island Mike’s Immersion Excursions”. Tyvärr går affärerna inte jättebra. Turisterna är inte intresserade och måste praktiskt taget tvingas till att fiska, göra halsband och snorkla. Det låter inte heller bra. Bröderna Hardy misstänker att det är något skumt med hela hans affärsidé.

Insekter är meningen med livet tycker Quigley.
Insekter är meningen med livet tycker Quigley.

Dr Quigley Kim – För att vara forskare är Quigly ovanligt förvirrad. Däremot jobbar hon hårt och när hon är bra är hon bra. Därför drar hon också in pengar till sina forskningsprojekt. Tyvärr verkar de mesta av dem gå till Dr. Craven och hans anläggning istället. Börjar hon möjligen tröttna på hans stil.

Dr. Malachi Craven
Vad håller Malachi egentligen på att koka ihop?

Dr. Malachi Craven – Är verksamhetschef för Hilihili Research Facility och känd för sitt heta temperament. Hans arbete verkar han väldigt hemlighetsfull med och ändå kommer investerarna. Vad håller han på med egentligen?

 

Pua Mapu
Surfs always up!

Pua Mapu – Är dotter till Big Island Mike som hon också hjälper så att familjeföretaget går runt. På fritiden går all tid åt till surfning. Antingen surfar hon själv eller så lär hon andra att surfa. Men är hon verkligen så helylle som hon verkar?

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *