Dataspelet – The Haunted Carousel

Den sista tiden har det hänt mystiska saker på nöjesparken Captain’s Cove i New Jersey. Först försvann ledarhästen som satt i karusellen. Sedan har karusellen mystisk startat mitt i natten. Strax efteråt inträffade en allvarlig olycka när karusellen plötsligt slutade fungera. Nu har staten stängt ner parken, i väntan på utredning. Illasinnade rykten har också börjat florera om att nöjesparken är förbannad. Till slut kontaktade ägarinnan, Paula Santos, Nancy/Kitty Drew för hjälp. Ryktet säger att hästarna som  är kvar söker efter sin ledarhäst, men är det verkligen den sanningen bakom olyckorna?

The Haunted Carousel
Ett av bokomslagen till boken som spelet bygger på.

Det här är det åttonde dataspelet i serien med Kitty i huvudrollen. Som vanligt kan det spelas med två olika svårighetsnivåer, som junior eller senior. Vilket man väljer påverkar bara hur kluriga olika pussel och ledtrådar är. Utgången är densamma.

Spelet bygger löst på boken ”The Haunted Carousel” som kom ut 1983. På svenska hette den ”Kitty och jakten i skräckhuset” och den gavs ut i den onumrerade serien, 1988.

När spelet släpptes mötes det mestadels av positiv kritik. Som ytterligare ett bra, klurigt och roligt spel i serien.

Spelet är kanske mest minnesvärt för roboten Miles the magnificent memory machine. Han introduceras i youtubesnutten nedan.

Karaktärer

Jag kan redan nu avslöja att det inte är Miles som ligger bakom olyckorna i nöjesparken. Istället är det någon av nedanstående personer.

Elliot Chen
Han är inte direkt snabbast i stan på sitt jobb.

Elliot Chen – Elliott är ansvarig för parkens kreativa utsmyckning. Någon sorts illustratör och konstnär alltså. Det verkar han inte ha så bråttom med. Faktum är att han ligger flera veckor efter sin planering. Nu när parken är avstängd har han äntligen en chans att hinna ikapp sitt arbete.

 

Harlan Bishop
Harlan är den ambitiösa typen men något verkar skumt med honom.

Harlan Bishop – Harlan är nyanställd på nöjesföltet, där han jobbar som säkerhetsvakt. Han är ambitiös och vill gärna imponera på sina chefer, men något verkar skumt med hans förflutna. Olyckorna tror han är precis som det låter, olyckor, utan ont uppsåt.

 

Ingrid Corey
Ingrid tror att en förbannelse ligger bakom olyckorna.

Ingrid Corey – Ingrid är den som ser till att nöjesparkens alla maskiner är i tip top skick. Något som hon uppenbarligen inte har lyckats med den senaste tiden. Hon menar att hon är överarbetad eftersom parken är underbemannad. Hon hinner inte med helt enkelt. Hon är supersmart med en viss svaghet för holistisk medicin, örter och sånt. Och trots sin intelligens tillhör hon dem som tror att parken är förbannad.

Joy Trent
Hon är inte direkt stans festligaste person, trots att hon heter Joy.

Joy Trent – Joy Trent ansvarar för nöjesparkens ekonomi och hon är torr som fnöske. Hennes pappa var med och grundade nöjesparken. Det var honom Paula köpte parken av när han gick i konkurs. Det har gjort att Joy har en aningen bitter inställning till parken. Den påminner henne bara om dåliga saker. Hon är övertygad om att den nya ägaren ligger bakom olyckorna för att skapa lite publicitet.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 22:a augusti 2003
  • Föregående spel: Ghost Dogs of Moon Lake
  • Nästa spel: Danger on Deception Island

Nedan kan du se en Walkthrough.

https://www.youtube.com/watch?v=wldcGAkdLEY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *