Dataspelet – The Haunting of Castle Malloy

on

I det här spelet åker Kitty till Irland. Där ska nämligen hennes vännina Kyler Mallory gifta sig. Bröllopet kommer att äga rum på slottet som tillhört hennes familj i generationer. På vägen till slottet ser Kitty en vitklädd spöklik figur som korsar vägen. Förskräckt kraschar hon med bilen och blir därmed fast på slottet. Det visar sig snart att den spöklika figuren inte är det enda mystiska som har hänt i trakten. Dessutom är brudgummen plötsligt försvunnen. Har banshees fört bort honom eller har han fått kalla fötter?

Banshee
En Banshee uppenbarar sig alltid som en kvinna. Enligt mytologin kommer hon med dödsbud.

Alla som gillar irländsk mysticism, får och gräs borde få sitt lystmäte i det här spelet. 🙂

”The Haunting of Castle Malloy” släptes 2008 och är det 19:e Kittyspelet i ordningen. Som vanligt rör det sig om ett peka-och-klicka-spel där man ”är” Kitty. I början av spelet väljer man också mellan två svårighetsgrader – junior eller senior detektiv. Beroende på hur bra du är.

Mysteriet på den gröna ön
Boken som spelet bygger på.

Spelet bygger löst på Kittyboken ”The Bike Tour Mystery” från 2002.  På svenska översattes boken om till ”Kitty och mysteriet på den gröna ön”. I Sverige kom boken ut  2004.

Nedan kan du se en trailer på spelet.

Spelet är förhållandevis omtyckt och fick mestadels positiva omdömen när det släptes. Bland annat skrev PC GameZone att ”Detta är ett roligt äventyr! De som redan gillar Nancy Drew kommer att bli nöjda, liksom alla äventyrsspelare, inklusive vuxna. Pusslen är väldesignade och utmanande. ”

Karaktärer

Förutom pusslen i dessa spel  är det även kända för sina genomarbetade karaktärer. Här är persongalleriet för Castle Malloy.

Kyler Mallory
Kyler är nufiken på sin familjs förflutna.

Kyler Mallory – Kyler bodde hos Nancy när hon var utbytesstudent i USA under en tid. Sedan dess har hon flyttat tillbaka och arbetar som börsmäklare i London. Hon har också förlovat sig med Matt Simmons. Nu planerar hon att gifta sig med honom i familjens gamla slott. Det som hon nyligen ärvde av sin farfar, Edmund Mallory. Han var väldigt hemlighetsfull när det gällde familjens historia. Kanske finns något mystiskt dolt där. När det gäller Matts försvinnande, så är Kyler övertygad om att han bara spelar henne ett spratt.

Matt Simmons – Jobbar som frilansskribent och skriver främst om resor och segling. Han har även gjort sig känd för sin humor. Han gillar att spela olika spratt med folk. Är det det han gör nu? Gömmer sig för att han tycker det är en rolig sak att göra?

Kit Foley
Har Kit en egen agenda?

Kit Foley – Är Matts bästa vän och bröllopsmarskalk. Han brukar också följa med Kit när han är ute och seglar. Egentligen föddes Kit i USA men familjen flyttade snabbt till England och London när Kit var ung. För tillfället arbetar han som landutvecklare. Är han möjligen intresserad av landområdet kring Malloyslottet? Kit dök dessutom upp extra tidigt för att hjälpa Matt och Kyler inför bröllopet. Det faktum att Matt har försvunnit tror Kit beror på att han har fått kalla fötter.

Donal Delaney
Donal är stadens gringubbe.

Donal Delany – Det är Donal som brukar sköta om Malloyslottet. Det har han gjort så länge folk kan minnas. Han gillar dessutom när saker är som det alltid har varit. Därför är han inte heller särskilt förtjust i turister och utbölingar, vilket han gladeligen erkänner. Donal är dessutom expert på irländsk mytologi. Därför är han övertygad om att Matt har blivit bortförd av Banshees.

 

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *