Dataspelet – Warnings at Waverly Academy

on

I det här spelet skriver Kitty / Nancy Drew in sig på den prestigefyllda flickskolan Waverly Academy. Hon har nämligen fått i uppgift att avslöja vem som skickar hot och arrangerar farliga olyckor på skolan. Först råkade en flicka ut för en allergisk reaktion, sedan låstes en annan flicka in i en garderob. Gärningsmannen kallar sig ”Black Cat” och verkar inte ha några planer på att sluta. Kitty måste lösa mysteriet innan någon verkligen kommer till skada.

Kitty, eller Becca Sawyer som hon kallar sig i det här spelet upptäcker snart att flickorna som har fått hotelser alla tävlar om att utses till skolans bästa elev – Valedictorian candidates. Därför börjar hon med att försöka lära känna offren först. De visar sig bestå av en brokig skara studenter, alla är dessutom rätt så avvisande. Är gärningsmannen möjligen någon av dem?

Nedan kan du se en trailer.

Spelet

”Warnings at Waverly Academy” är det 21:a Kittyspelet och många anser att det här är en av de bästa. Kanske för miljöns skull – ett spel med många tonårstjejer, som spelas av många tjejer i tonårsåldern. Alla kände förmodligen igen både sig själva och andra i olika karaktärer.

Spelet släptes 2009. Samma år som Michael Jackson hittades död och svininfluensan slog till på nytt. I datorspelsvärlden släpptes både Minecraft och Assassin’s Creed II det här året. Två klassiker. Och så det här Kittyspelet så klart.

The curse of the black cat
Boken som spelet bygger på

Som vanligt rör det sig om ett peka-och-klicka-spel där man ”är” Kitty (eller Becca). I början av spelet väljer man mellan två svårighetsgrader – junior eller senior detektiv. Beroende på hur svårt man vill att spelet ska vara. Genom spelet måste man sedan lösa en mängd klurigheter, pussel, förhöra misstänkta, med mera.

Spelet bygger lite löst på boken ”The Curse of the Black Cat” från 2000. Den översattes tyvärr aldrig till svenska.

Karaktärer

Som vanligt innehåller även det här spelet en del minnesvärda karaktärer.

Izzy Romero
Är Izzy så elak att hon skulle göra andra människor illa?

Izzy Romero – Är den populära tjejen i skolan. Hon är dessutom ordförande i elevrådet och skolans drottning. Men det kostar att ligga på topp. Positionerna måste bevakas och behållas. Är det möjligen så att hon ligger bakom alla hoten för att skrämma bort de andra flickorna.

 

 

Mel Corbalis
Mel föredrar sin cello framför andra människor.

Mel Corbalis – Håller sig mest för sig själv och är inte riktigt som de andra flickorna. Hon tycker inte om de sociala grejerna som många sysselsätter sig med. Istället sysselsätter sig Mel med sin Cello. Tiden på Waverly ser hon mest som en episod hon måste ta sig igenom för att ta sig dit hon ska. Är det möjligen den attityden som ligger bakom hotelserna?

Leela Yadav
Allt handlar om att vinna, tycker Leela.

Leela Yadav – Är skolans bästa idrottstjej. Hela tiden drivs hon av att vinna. Hon vill vinna allt hon ställer upp i, fotboll, basket, pingis. Skulle hon kunna tänkas fuska för att vinna. Har hennes vilja att utses till skolans bästa elev drivit henne till att hota de andra eleverna? Skulle hon verkligen gå så långt?

Corina Myers
Corine vill bli omtyckt.

Corine Myers – Är en av de smartaste tjejerna i skolan. Men precis som Mel passar hon inte riktigt in. Hon är inte särskilt populär. Hon blir inte inbjuden på fester och annat. Ändå försöker Corine att passa in. Är det ändå möjligt att Corine till slut har fått nog och börjat hota de andra tjejerna istället för att vara snäll?

 

Rachel Hubbard
Skolans bästa plugghäst är ändå Rachel. Tills nyss.

Rachel Hubbard – Rachel har hela tiden legat före alla de andra flickorna. Hon är skolans bästa elev. Men något hände för några veckor sedan. Rachel totalflunkade ett prov och öppnade därmed upp för de andra flickorna att kunna ta titeln. Ligger hon bakom hotelserna, för skrämma de andra flickorna och återta ledningen i tävlingen?

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *