Nancy Drew – Dynamite Series del 1

Kitty/Nancy Drew är sjutton år och bra på det mesta. I vanliga fall löser hon det ena småbrottet efter det andra och allt går bra. Men allt förändras när ett mystiskt meddelande når henne. Det handlar om hennes döda mamma och det tvingar henne tillbaka till sin hemstad. Där återförenas hon med sina gamla vänner; George, Bess och Bröderna Hardy. Men är alla verkligen dem de utger sig för att vara? Någon försöker nämligen mörda Kitty samtidigt som hon försöker lista ut hur allt hänger ihop.

Det anonyma brevet
Kitty förklarar varför hon har kommit hem till Bayport.

Efter att ha läst THE BIG LIE, där både Bröderna Hardy och Kitty gestaltas i serieformat bestämde jag mig för att fortsätta på den inslagna vägen. I uppföljaren är Kitty huvudpersonen med Bröderna Hardy i biroller. Dessutom har serien fått tillökning i form av George och Bess.

Joe och Frank Hardy
Kitty återser sina gamla vänner Joe och Frank Hardy.

I den här serien görs en del ändringar från den ursprungliga historien om Kitty. Dels är hennes hemstad inte River Heights längre. Istället har Kitty tydligen vuxit upp i samma stad som Hardybröderna, i Bayport. Det är dit hon åker och där möts hon av Bess.

En annan förändring som görs är att George i den här serien är uttalat lesbisk. Hon har en ny flickvän (Danica) som hon sitter och hånglar med i sin första serieruta. Det här är nog ingen större överraskning för de flesta som har följt George genom åren. Och egentligen är det rätt så skönt att någon äntligen släppte ut henne ur garderoben.

Bess och Nancy
Bess outar George.
Hemma hos Bess
I den här serien har Kitty inte sett George och Bess på sju år. P.S. Kolla gärna in den mycket nöjda katten i hörnet.
Bess, Kitty och George
Kitty vill utforska grottorna vi de norra klipporna.

Den här serien är lite gulligare illustrerad än BIG LIE var. Samtidigt har man behållit en del av noirstämningen. Det finns ett mörker över historien och karaktärerna som inte riktigt finns i bokserien. Nu är den här första delen mest en presentation av de olika karaktärerna och själva historien. Den har ändå en riktig cliffhanger på slutet och jag ser fram emot att läsa fortsättningen.

Kitty klättrar
Kitty funderar över livet samtidigt som hon klättrar ner i en grotta.

NANCY DREW gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det här var den första och delen i en serie som spred sig över 6 delar. Tecknare var Jenn St-Onge och historien skrevs av Kelly Thompson. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ut i juni, 2018.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *