Once Upon a Thriller

on

Kitty, George och Bess åker till grannstaden Avondale för lite lugn och ro. Givetvis är det något helt annat än de får. Den senaste tiden har staden nämligen drabbats av ett antal mystiska brott. Någon har tuttat eld på bokhandeln och en båt sjunker i hamnen. Båda brotten påminner om historierna i Lacey O’Briens böcker. Hon bor dessutom i staden. Men vem ligger bakom olyckorna. 

Kitty bestämmer sig snart för att försöka lösa mysteriet och som vanligt gör hon upp en lista över misstänka som hon sedan utgår ifrån, tills hon hittar den skyldige.

Moon lake och andra bekanta saker

ghost dogs of moon lake
Spelet ”Ghost Dogs of Moon Lake”

Den som är lite bevandrad i Kittys värld borde känna igen området kring Moon Lake. Där låg familjen Tophams sommarhus i den första Kittyboken, ”Kitty som detektiv – klockmysteriet” och där utspelade sig även spelet ”Ghost Dogs of Moon Lake”. Det spelet, i sin tur, bygger på boken ”Mystery by Moonlight” som aldrig gavs ut på svenska.

Det är inte heller första gången som Kitty jagar en copycat-brottsling. I ”Kitty och spöket i fönstret” jagade Kitty en annan brottsling som försökte göra verklighet av fiktiva brott.

Slutsats och betyg

Jag tycker att den här boken är ett steg i rätt riktning. Det beror främst på miljön och mysteriet. Jag tycker att det är bättre den här gången. Samtidigt känns den här serien ibland som en Lill-Kitty. Jag har varit inne på det förut när jag recenserat böcker ur den här serien. Kitty känns osäker och inte alls lika intuitiv. Dessutom är avsaknaden av lönnfack, lönnrum och ens spöken påtaglig. Det enda vi har verkar vara den där jäkla listan över misstänkta. Som att författaren vill göra en enklare sorts pusseldeckare av Kitty. Jag gillar det inte. Det här får bli sista gången jag tjatar om detta i en recension.

Slutsatsen blir att den här boken får en tvåa, eftersom idén till mysteriet ändå är ok.

Fråga: Vilket är bäst, det amerikanska eller norska omslaget? (Det norska hittar du längre ner.)

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Listan. Bränn den!!
Bäst: Upplägget är bra. Utförandet är sådär.

Övrig information

Antal sidor: 190
Första upplagan
Publicerad i USA den 24:e september 2013 av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: Mystery of the Midnight Rider
Nästa bok: Sabotage at Willow Woods

Andra bokomslag:

Once upon a thriller - norway
Norge

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *